Σύνταγμα: Σήμερα ο «δήθεν μονόδρομος της λιτότητας», αύριο «Μένουμε Ευρώπη»

Σύνταγμα: Σήμερα ο «δήθεν μονόδρομος της λιτότητας», αύριο «Μένουμε Ευρώπη»

«Μάχη» με δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις -  Κυριακή η  ΑΔΕΔΥ με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ θα φωνάξει πως δεν επιθυμεί συμφωνία με τους δανειστές - Αύριο θα ενώσουν τις φωνές τους όσοι υποστηρίζουν την ΕΕ και το ευρώ, κρατώντας ελληνικές και ευρωπαϊκές σημαίες

Σύνταγμα: Σήμερα ο «δήθεν μονόδρομος της λιτότητας», αύριο «Μένουμε Ευρώπη»
Με νέες κινητοποιήσεις οι πολίτες θέλουν να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα για τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση έναντι των δανειστών, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τη  Δευτέρα. 

Σήμερα, Κυριακή, κινητοποίηση θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ, στο Σύνταγμα, με τους συμμετέχοντες να ζητούν κατάργηση των μνημονίων και διαγραφή του χρέους. Εξάλλου, τη στήριξή του στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ θα δώσει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείσιμο
Ωστόσο, τη Δευτέρα οι πολίτες θα ενώσουν τις φωνές τους, στο Σύνταγμα, για να αποδείξουν πως, όπως επιβεβαιώνουν οι δημοσκοπήσεις, ότι οι Έλληνες επιθυμούν την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης. Μόνο με ελληνικές και ευρωπαϊκές σημαίες και σφυρίζοντας με τις σφυρίχτρες τους, σε ένα συλαλλητήριο χωρίς κομματικές αποχρώσεις. 

Αξίζει να σημειωθεί πως την περασμένη Πέμπτη η συμμετοχή στη συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη» ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τους συγκεντρωμένους να δίνουν ένα ηχηρό μήνυμα, για σύναψη συμφωνίας, στης ελληνική κυβέρνηση.

ΑΔΕΔΥ: Παλλαϊκή κινητοποίηση την Κυριακή κατά των μνημονίων
Η ΑΔΕΔΥ, στην ανακοίνωσή της κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «με την πρόταση που διαμόρφωσε στη διαπραγματευτική διαδικασία, αποδεικνύει ότι δεν λαμβάνει υπόψιν της τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, τις ανάγκες της τεράστιας στρατιάς των ανέργων, των νέων μας, των συνταξιούχων».

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, τον ελληνικό λαό αλλά και τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης, να δώσουν «ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στον δήθεν μονόδρομο της λιτότητας, μήνυμα αντίστασης στους εκβιασμούς και στην καλλιέργεια κλίματος φόβου», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος. Επιπλέον αναφέρεται: «Αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας και το για μέλλον των παιδιών μας. Παλεύουμε για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των συνδικάτων την Κυριακή 21/06 στις 19:30 στο Σύνταγμα, παραμένουμε ακλόνητοι στη μάχη για τον τερματισμό της λιτότητας και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας της χώρας».

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ έχει ως εξής: «Μετά από πέντε περίπου μήνες διαπραγματεύσεων οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι οι λύσεις των προβλημάτων τους μετατίθενται όλο και περισσότερο στο μέλλον. Τα μνημόνια αντί να καταργηθούν, μπαίνουν σε διαδικασία ανανέωσης» και προσθέτει: «Η κυβέρνηση, με την πρόταση που διαμόρφωσε στη διαπραγματευτική διαδικασία, αποδεικνύει ότι δεν λαμβάνει υπόψιν της τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, τις ανάγκες της τεράστιας στρατιάς των ανέργων, των νέων μας, των συνταξιούχων. Αποδέχεται ότι το χρέος πρέπει να εξυπηρετηθεί μέχρι τέλους, όταν είναι πλέον πασιφανές ότι η διαγραφή του είναι προϋπόθεση για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες. Αυτό συμβαίνει όταν η Υγεία βρίσκεται υπό κατάρρευση λόγω της τρομακτικής υποχρηματοδότησής της και της έλλειψης προσωπικού», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση.

Η ΑΔΕΔΥ απαιτεί:
Αποκατάσταση των τεράστιων απωλειών που έχουμε υποστεί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από τις πολιτικές των τελευταίων πέντε ετών.
Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού - σύνταξης και ψήφιση νέου μισθολογίου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας μέσα από Συλλογικές διαπραγματεύσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Άμεση χρηματοδότηση των Ταμείων και λειτουργία τους με την εγγύηση του Κράτους.
Παροχή επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους και εφαρμογή πολιτικών για την εξάλειψη της ανεργίας.
Νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με στόχο την επαρκή στελέχωση των Δημόσιων Υπηρεσιών με προτεραιότητα σε Υγεία, Παιδεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ελεγκτικούς μηχανισμούς, Κοινωνική Ασφάλιση και σε όλες τις δομές που συμβάλλουν στην άμβλυνση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης.
Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.
Διαγραφή του χρέους, που αποτελεί όρο για την επιβίωση της χώρας, του λαού και των εργαζομένων.
Επαναφορά των εργατικών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που καταργήθηκαν στη μνημονιακή περίοδο.
Πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο.

Σε περίπτωση, που ανακοινωθεί συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, η ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάζει για να αποφασίσει άμεσα πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων».


«Μένουμε Ευρώπη» υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ 
Νέα συγκέντρωση υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη διοργανώνεται την προσεχή Δευτέρα στο Σύνταγμα. Η μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης και προκάλεσε την έκπληξη της κυβέρνησης εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου, σκοπός είναι να επαναληφθεί, με ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση, εκ νέου τη Δευτέρα.

Διαβάστε την ανακοίνωση: «Την Δευτέρα πραγματοποιείται μια ακόμα Σύνοδος Κορυφής στην Ευρώπη η οποία θα είναι καθοριστική για τη χώρα μας. Η κλεψύδρα αδειάζει και το καράβι Ελλάδα πλησιάζει ακυβέρνητο στα βράχια. Οι χειρότεροι φόβοι μας καθημερινά τείνουν να γίνουν πραγματικότητα. Η μεγαλειώδης συγκέντρωση των πολιτών της Αθήνας την περασμένη Πέμπτη, μας έδειξε το δρόμο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό. Να βγούμε στους δρόμους και στις πλατείες πολλοί περισσότεροι, να βροντοφωνάξουμε και πάλι ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ.
Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι επεξεργάζονται σχέδια GREXIT, δραχμής και μετατροπής της χώρας μας σε νησίδα "δημοκρατίας" σταλινικού τύπου. Εμείς οι πολίτες που απαιτούμε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και στο Ευρώ, που απαιτούμε να παραμείνει μέλος της μεγάλης Δημοκρατικής Κοινότητας, πρέπει να είμαστε και πάλι στο Σύνταγμα την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:30 κρατώντας μόνο Ελληνικές και Ευρωπαϊκές σημαίες και τις σφυρίχτρες μας. Η Πρωτοβουλία ανήκει αποκλειστικά στους πολίτες και όχι σε κόμματα. Είναι ευπρόσδεκτοι να βοηθήσουν όλοι ανεξαιρέτως».




























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης