Τσίπρας: Πρέπει να βελτιώσουμε τη διαδικασία των Πανελλαδικών

Τσίπρας: Πρέπει να βελτιώσουμε τη διαδικασία των Πανελλαδικών

Πρέπει να εξετάσουμε πώς μπορεί να μετράει περισσότερο τις ικανότητες και λιγότερο τη στιγμή - Δεν θα επαναφέρουμε μοντέλα του παρελθόντος που δεν συμβαδίζουν με την εποχή - 

Τσίπρας: Πρέπει να βελτιώσουμε τη διαδικασία των Πανελλαδικών
«Η απόφαση ανήκει τώρα στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης Η Ελλάδα κατέθεσε χθες την  πρότασή  της στους θεσμούς»  είπε από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκφράζοντας την αισιοδοξία του  Και τόνισε ότι  η  απόφαση αν προτιμούν τον ρεαλισμό ανήκει στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης σε αυτούς που εκλέγονται από τους λαούς τους και λογοδοτούν σε αυτούς..»Δεν αφορά μόνο την Ελλάδα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. «Εχουμε κάνει παραχωρήσεις ‘όμως καταθέσαμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας . Και συμπλήρωσε: «Η αποδοχή του θα σταματήσει τα σενάρια για διαίρεση της Ευρώπης. Δεν περιμένουμε να μας καταθέσουν σχέδιο. Εμείς καταθέσαμε.

«Πιστεύω ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό για να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία»είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η επιλογή της διαίρεσης δεν είναι καλή για τους λαούς.

Κλείσιμο
Ολη η Ελλάδα γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα σε μία κυβέρνηση που διαπραγματεύεται σκληρά με σχέδιο σε αντίξοες συνθήκες, επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας που επισκέφθηκε το υπουργείο Παιδείας με αφορμή τη σημερινή αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων απευθύνθηκε στους 100.000 υποψηφίους και ιδιαίτερα σε αυτούς που «σκόνταψαν», όπως είπε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι «σημασία έχει αν σκοντάψεις να σηκωθείς».

Ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση σε βάθος τετραετίας θα κριθεί από τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας ενώ ζήτησε και μηνιαίο απολογισμό από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

«Είμαστε υποχρεωμένοι» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός «ώστε οι νέοι άνθρωποι να μπορούν να δημιουργήσουν  σε αυτή τη χώρα.» κάνοντας αναφορές στους Ελληνες νέους επιστήμονες με υψηλή εξειδίκευση, όπως είπε που φεύγουν για το εξωτερικό. Στόχος είναι δημιουργηθούν οι προποθέσεις σε νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν με αξιοπρέπεια στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας είπε για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ότι είναι θεσμός αδιάβλητος κατά γενική ομολογία. «Πρέπει να εξετάσουμε πως θα καλυτερέψουμε τον θεσμό « υπογράμμισε  και είπε ότι στη σκέψη όλων μας είναι αυτή η δοκιμασία να μετρά περισσότερο για τις ικανότητες και λιγότερο για τη στιγμή. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης