Παραχαράκτες ψώνιζαν με πλαστά ευρώ στη Λιβαδειά

Παραχαράκτες ψώνιζαν με πλαστά ευρώ στη Λιβαδειά

Ιδιοκτήτης χρωματοπωλείου αντιλήφθηκε ότι το χαρτονόμισμα που του έδωσε ο 23χρονος «πελάτης» δεν ήταν γνήσιο 

Παραχαράκτες ψώνιζαν με πλαστά ευρώ στη Λιβαδειά
Από το ένα κατάστημα της Λιβαδειάς στο άλλο γυρνούσαν δυο νεαροί παραχαράκτες και ψώνιζαν μικροπράγματα πληρώνοντας με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, ώσπου τους πήρε είδηση ένας από τους καταστηματάρχες.

Ηταν ο ιδιοκτήτης ενός χρωματοπωλείου που αντιλήφθηκε ότι το χαρτονόμισμα που του έδωσε ο 23χρονος «πελάτης» δεν ήταν γνήσιο και ειδοποίησε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή. Ο δράστης μαζί με τον 21χρονο συνεργό του είχαν διαφύγει, αλλά ήταν τόσο το θράσος τους που πρόλαβαν να εξαπατήσουν και έναν υπάλληλο ζαχαροπλαστείου από το οποίο αγόρασαν προϊόντα με «πέτσινο» χρήμα!

Κλείσιμο
Εκεί τους βρήκαν οι αστυνομικοί, τους συνέλαβαν και τους παρέδωσαν στην Ασφάλεια. Στην προανάκριση, οι δυο νεαροί ομολόγησαν ότι είχαν εξαπατήσει νωρίτερα με τον ίδιο τρόπο και τον ιδιοκτήτη ενός κρεοπωλείο στην Αλίαρτο Βοιωτίας. Μαζί τους ήταν ένας ακόμη συνεργός τους τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται και αναζητείται. 

Σε βάρος και των τριών σχηματίστηκε δικογραφία για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, με την οποία οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν εξαπάτησαν και άλλους επιχειρηματίες, ενώ στην κατοχή του 21χρονου κατασχέθηκαν 42,50 ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης