Διοικητικοί δικαστές: Ο Παρασκευόπουλος παρέπεμψε στις... καλένδες τα προβλήματά μας

Διοικητικοί δικαστές: Ο Παρασκευόπουλος παρέπεμψε στις... καλένδες τα προβλήματά μας

Συνάντηση της Ένωσης με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου 

Διοικητικοί δικαστές: Ο Παρασκευόπουλος παρέπεμψε στις... καλένδες τα  προβλήματά μας
Στις καλένδες παρέπεμψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος τα «καυτά» προβλήματα των διοικητικών δικαστών, όπως αναφέρει σε σκληρή ανακοίνωσή της η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.

Η Ένωση κατά την συνάντηση  με τον κ. Παρασκευόπουλο και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Κοσμάτο υπέβαλε σειρά παγίων αιτημάτων της, όπως είναι η αύξηση της χρηματοδότησης της Δικαιοσύνης, η εξεύρεση κατάλληλων δικαστικών κτηρίων, η εξασφάλιση σταθερών σχέσεων εργασίας (δημοσίου δικαίου)  για τους δικαστικούς υπαλλήλους και η αύξηση του αριθμού τους, οι δυσχέρειες πρόσβασης των πολιτών στα δικαστήρια μετά την  αναμόρφωση  του δικονομικού πλαισίου που έγινε με το  νόμο 3900/2010, κ.λπ.

Παράλληλα, η Ένωση συζήτησε και τρέχοντα ζητήματα, όπως είναι η ρύθμιση των αναδρομικών των δικαστών, η ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης ηλεκτρονικών υπολογιστών στους δικαστές κ.ά. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε τους διοικητικούς δικαστές ότι «θα συγκροτηθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τα ζητήματα της Διοικητικής Δικαιοσύνης (δεν διευκρινίστηκε για ποια ζητήματα)», στην οποία  μπορεί να συμμετέχει η Ένωση με εκπρόσωπό της.
 
Οι διοικητικοί δικαστές τόνισαν στον κ. Παρασκευόπουλο  ότι υπάρχουν επείγοντα  ζητήματα, όπως είναι «η κατάργηση της ενδικοφανούς διαδικασίας στη φορολογική δίκη ή η επαναφορά της δυνατότητας χορήγησης αναστολής «καθεαυτής» στις φορολογικές διαφορές και στις διαφορές με χρηματικό αντικείμενο, αλλά και η κατάργηση της υποχρέωσης καταβολής του 50% του οφειλόμενου φόρου ως προϋπόθεση άσκησης της έφεσης που αφορούν σήμερα χιλιάδες φορολογούμενους».
Κλείσιμο

Και όπως σημειώνει η Ένωση, «παρόλα αυτά ο κ. υπουργός ενέμεινε» στις θέσεις του και συνεχίζει η ¨Ένωση Διοικητικών Δικαστών: «Η εκτίμηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία αναφέρθηκε και στον υπουργό, είναι ότι διαφαίνεται διάθεση του υπουργείου να παραπεμφθούν όλα τα  ζητήματα που θέτει η Ένωσή μας στις καλένδες». 
Αναφορικά με το ζήτημα της ρύθμισης των αναδρομικών των δικαστών που περικόπηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση, η Ένωση υπογραμμίζει: «Δεν πήραμε καμία σαφή δέσμευση, αλλά  απεναντίας με ανησυχία ακούσαμε το γενικό γραμματέα του υπουργείου να μας παραπέμπει στο υπουργείο Οικονομικών λόγω αρμοδιότητας, επιχείρημα απαράδεκτο γιατί το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι συναρμόδιο».

Δεν παρέλειψαν οι δικαστές να διευκρινίσουν στον υπουργό Δικαιοσύνης, «προς άρση κάθε αμφιβολίας, ότι επίκεινται χιλιάδες αγωγές δικαστών στα Διοικητικά Δικαστήρια (σ.σ.: για τα αναδρομικά τους) που θα καταστήσουν πιο έντονη τη συμφόρηση των δικαστηρίων».

Τέλος, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την ανησυχία της «για τις διαφαινόμενες προθέσεις περαιτέρω συγκέντρωσης των Διοικητικών Δικαστηρίων», ενώ «δεν διαβλέπει καμία διάθεση ρύθμισης των αναδρομικών».
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης