Απλήρωτοι οι γιατροί, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι ειδικευόμενοι

Απλήρωτοι οι γιατροί, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι ειδικευόμενοι

Στο πλευρό των ειδικευομένων γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων τάσσεται η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)

Απλήρωτοι οι γιατροί, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι ειδικευόμενοι
Στο πλευρό των ειδικευομένων γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων τάσσεται η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).
 
Με ανακοίνωσή του, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ δηλώνει ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ειδικευομένων γιατρών και καλεί όλους τους συναδέλφους τους, ειδικευμένους και ειδικευόμενους, να μπουν στον αγώνα για τη διεκδίκηση των εφημεριών τους αλλά και για τη χρηματοδότηση του συστήματος δημόσιας υγείας.
 
Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών της Αττικής καταδικάζουν «κάθετα και απερίφραστα κάθε φαινόμενο αυταρχισμού και τρομοκράτησης ενάντια σε αγωνιζόμενους νοσοκομειακούς γιατρούς και, ιδιαίτερα, ειδικευόμενους» και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να πάρει άμεσα αποφασιστικά μέτρα για να συνετιστεί ο οποιοσδήποτε (διοικητής, διοικητικός παράγοντας, διευθυντής κ.λπ.) επιδεικνύει τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές αυταρχισμού».
 
Κινητοποιήσεις
 
Κλείσιμο
Την Παρασκευή 8 Μαΐου η ΕΙΝΑΠ προκηρύσσει στάση εργασίας (10:00 – 15:00) και καλεί τους εργαζόμενους στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (10:30) και στο υπουργείο Υγείας (12:00) που έχουν αποφασίσει συνελεύσεις νοσοκομείων.
Επίσης, θα συμμετάσχει σε κινητοποίηση των φορέων της Δυτικής Αθήνας για τη δημόσια υγεία την Πέμπτη 14 Μαΐου και προκηρύσσει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 20 Μαΐου και καλεί όλους τους υγειονομικούς φορείς να συμμετέχουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης