Βίντεο: Σε κίνδυνο από τις πλημμύρες δέκα χωριά στις Σέρρες

Βίντεο: Σε κίνδυνο από τις πλημμύρες δέκα χωριά στις Σέρρες

Δείτε από ψηλά τη βιβλική καταστροφή στον νομό - Πολύ σοβαρή η κατάσταση εκτιμούν οι τοπικές αρχές

Βίντεο: Σε κίνδυνο από τις πλημμύρες δέκα χωριά στις Σέρρες
Συνεχίζονται οι ώρες αγωνίας για τους κατοίκους δέκα χωριών στις Σέρρες που βλέπουν τα νερά από τον Στρυμώνα και τη λίμνη Κερκίνη να «καταπίνουν» καλλιεργήσιμες εκτάσεις καθώς ο όγκος τους αναμένεται να αυξηθεί από τους υδάτινους όγκους της Βουλγαρίας.

Συνεργεία του στρατού βρίσκονται στην περιοχή και δημιουργούν αναχώματα σε πολλές περιοχές σε μια προσπάθεια να μην κινδυνέψει ανθρώπινη ζωή και να περιοριστούν οι ζημιές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών εξακολουθεί να χαρακτηρίζει την κατάσταση πολύ σοβαρή καθώς το ύψος των νερών στη λίμνη Κερκίνη, στην οποία κατά διαστήματα ανοίγουν τα θυροφράγματα, έχει φτάσε τα 36 μέτρα.

Το μέγεθος της βιβλικής καταστροφής που έχει υποστεί ο νομός Σερρών από την αύξηση της στάθμης των νερού κατέγραψε το βίντεο που ακολουθεί.

Οι εικόνες που έχουν τραβηχτεί με drone, δείχνουν από ψηλά τις πλημμυρισμένες εκτάσεις και καλλιέργειες, εκεί που τώρα ειδικά συνεργεία των δήμων με τη βοήθεια του στρατού φτιάχνουν αναχώματα προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη καταστροφή γεωργικών και κτηνοτροφικών μονάδων. Οι περιοχές που βρίσκονται σε κατάσταση "κόκκινου" συναγερμού είναι η Βισαλτία, η Νέα Ζίχνη και ο δήμος Εμμανουήλ Παππά.
Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης