Εκστρατεία ενημέρωσης για τους «γυναικείους» καρκίνους

Εκστρατεία ενημέρωσης για τους «γυναικείους» καρκίνους

Οι γυναίκες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν με εξειδικευμένους γιατρούς

Εκστρατεία ενημέρωσης για τους «γυναικείους» καρκίνους
Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για δύο «γυναικείους» καρκίνους, τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο του αναπαραγωγικού συστήματος ξεκινούν το Σάββατο 7 Μαρτίου η Αστική  μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Women for Oncology» και ο  Πανελλήνιος Συλλόγος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».
 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού στο Golden Hall, οι γυναίκες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν  και να συζητήσουν με εξειδικευμένους γιατρούς ενώ παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε ψηλάφηση μαστού από ειδικά καταρτισμένους επιστήμονες της «Women for Oncology».

Παράλληλα, η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Women for Oncology» θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ομιλία για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, στο βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24 το Σάββατο 7 Μαρτίου ώρα 15:00. Επίσης, καθόλη τη διάρκεια του μήνα θα προγραμματισθούν δράσεις που θα αφορούν προληπτικές εξετάσεις σε συνεργασία με συγκεκριμένους φορείς για τις οποίες θα γίνουν και οι ανάλογες ανακοινώσεις.
 
«Θεωρούμε καθήκον μας να συμβάλλουμε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών για ένα τόσο σημαντικό θέμα όσο ο καρκίνος της γυναίκας. Με την καμπάνια “For Her” στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες και με τη συμβολή των «Γυναικών στην Ογκολογία» και του «Άλματος Ζωής» να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί» ανέφερε η κυρία Δήμητρα Κιντώνη,  εκπρόσωπος της φαρμακευτικής εταιρίας Roche Hellas που στηρίζει οικονομικά την εκστρατεία ενημέρωσης.
 
Οι Παθολόγοι Ογκολόγοι, εκπρόσωποι  του δικτύου «Women for Oncology» κυρίες  Λινάρδου και Γαλάνη επισήμαναν  τις ιδιαιτερότητες του καρκίνου στη γυναίκα που είναι πολλές και περίπλοκες, αλλά αντιμετωπίζονται με επιτυχία εφόσον υπάρχει η συμμετοχή των ίδιων των γυναικών.
Κλείσιμο
 
Από την πλευρά της, η κυρία Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» σημείωσε:  «Είμαστε χαρούμενοι που η  νέα καμπάνια “For Her” έρχεται να ενδυναμώσει το μήνυμά μας και να το μεταφέρει σε ακόμα περισσότερες γυναίκες. Η σύμπραξη όλων είναι καθοριστική για να καταφέρουμε να υπενθυμίζουμε συνεχώς σε όλες τις γυναίκες ότι οφείλουν να προστατέψουν οι ίδιες τον εαυτό τους με τη σωστή πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης