«Δώρα» ζωής σε τρεις ανθρώπους χάρισε 60χρονη με τον θάνατό της

«Δώρα» ζωής σε τρεις ανθρώπους χάρισε 60χρονη με τον θάνατό της

Η γυναίκα κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία - Μεταμοσχεύθηκε το ένα νεφρό σε 12χρονο αγόρι και το άλλο σε 35χρονο άνδρα – Το ήπαρ της σε έναν 64χρονο άνδρα

«Δώρα» ζωής σε τρεις ανθρώπους χάρισε 60χρονη με τον θάνατό της
Ένα αγόρι 12 ετών, μπορεί εδώ και λίγες μέρες να «ζει» απολαμβάνοντας την ηλικία του, έπειτα από το «δώρο» ζωής που του χάρισε μια 60χρονη γυναίκα με τον θάνατό της. Το παιδί, λόγω νεφρικής ανεπάρκειας, υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση τα τελευταία τρία χρόνια.

Η ευεργετική δωρεά οργάνων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός». Δότρια ήταν μία 60χρονη η οποία κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία.

Οι ιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) πρότειναν τη δυνατότητα της δωρεάς οργάνων στους συγγενείς της εκλιπούσας, οι οποίοι, παρά τη δύσκολη στιγμή που βίωναν, βρήκαν το ψυχικό σθένος να δωρίσουν τα όργανά της προς μεταμόσχευση.

Άμεσα ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), ο οποίος ανέλαβε το συντονισμό των διαδικασιών, σε συνεργασία με τους ιατρούς της ΜΕΘ.

Εκτός από τον ένα νεφρό, που μεταμοσχεύθηκε στον 12χρονο, μεταμοσχεύθηκαν επίσης το ήπαρ σε έναν 64χρονο στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και το άλλο νεφρό σε 35χρονο που υποβαλλόταν 3 χρόνια σε αιμοκάθαρση. Στο ίδιο νοσοκομείο ολοκληρώθηκε χθες ακόμη μια μεταμόσχευση ήπατος σε 52χρονο ασθενή με ηπατική ανεπάρκεια – το σωτήριο μόσχευμα είχε ληφθεί από 62χρονο που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Λευκωσίας.
Κλείσιμο

Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΜ, επισημαίνει τις προσπάθειες ιατρών, προσωπικού και συντονιστών για την επιτυχή έκβαση της «γέφυρας ζωής», καθώς και την ευαισθητοποίηση και συμβολή του Υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Εξίσου σημαντική, όπως τονίζεται, υπήρξε η συνδρομή του ΕΚΑΒ, που, με τη συνοδεία της Άμεσης Δράσης, μετέφεραν μόσχευμα στο αεροδρόμιο. Άριστη ήταν, τέλος, η συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία Aegean, η οποία καθυστέρησε για λίγα λεπτά την προγραμματισμένη πτήση της, προκειμένου να παραλάβει το μόσχευμα.

«Ο ΕΟΜ, ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή τη «γέφυρα ζωής», ενώ ευχαριστίες και συλλυπητήρια απευθύνει ιδιαίτερα στην οικογένεια της εκλιπούσας για τη γενναιόδωρη και ανιδιοτελή πράξη της, με την ευχή η δωρεά αυτή να απαλύνει σύντομα τον πόνο τους» καταλήγει η ανακοίνωση του Οργανισμού.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης