Η Έλενα Ακρίτα μιλάει για την Γεωργία Σαμαρά

Η Έλενα Ακρίτα μιλάει για την Γεωργία Σαμαρά

Σε άρθρο της η δημοσιογράφος και συγγραφέας μιλάει για την σύζυγο του Αντώνη Σαμαρά με τα καλύτερα λόγια

Η Έλενα Ακρίτα μιλάει για την Γεωργία Σαμαρά
Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα, γράφει σε άρθρο της πως η Γεωργία Σαμαρά, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, την εντυπωσίασε εξ' αρχής ήδη από το 2005.

Η Ακρίτα ούσα σε μια παραλία της Χαλκιδικής με την μητέρα της, η οποία είχε συμπέσει με τον Αντώνη Σαμαρά σε κάποιες κοινοβουλευτικές θητείες, συνάντησε το ζευγάρι και αφού χαιρετήθηκαν η δημοσιογράφος περιγράφει πως ο Αντώνης Σαμαράς την εντυπωσίασε με την ευγένεια του, την αυθεντική του φιλική στάση απέναντι σε γκαρσόνια και την μητέρα της εξίσου. 

Αλλά αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στη δημοσιογράφο, ήταν η τρυφερότητα και η αγάπη μεταξύ του ζευγαριού. Περιγράφει η Ακρίτα πως «πρέπει τότε να ήταν ήδη πάνω από δέκα χρόνια παντρεμένοι. Κι όμως δεν διέκρινες στη σχέση τους την ρουτινιάρικη πατίνα του χρόνου. Έβλεπες ένα ζευγάρι δεμένο, αγαπημένο, που κρατιόταν χέρι-χέρι, ύστερα από τόσα χρόνια γάμου».

Και ενώ η Ακρίτα ξεκαθαρίζει πως πολιτικά διαφωνεί με τις θέσεις του Σαμαρά και πως με ανακούφιση αποχαιρετά την πολιτική του, δηλώνει στο άρθρο της στην εφημερίδα Τα Νέα πως για την ίδια η καλύτερη πρώτη κυρία από την Μεταπολίτευση και μετά είναι η Γεωργία Σαμαρά. 

Ειδικότερα η Ακρίτα παρατηρεί πως η Γεωργία Κρητικού-Σαμαρά ήταν «διακριτική, ευγενική, χαμηλών τόνων, μια γυναίκα που δεν έκανε όχι κατάχρηση, αλλά ούτε καν χρήση της μη θεσμικής ιδιότητας της. Την είδαμε ελάχιστες φορές και μόνο όταν το πρωτόκολλο το απαιτούσε. Πάντα ντυμένη απλά, ήσυχη, προσιτή, με ένα γλυκό χαμόγελο, με μια φυσική ευγένεια κι έμφυτη - όχι επίκτητη- αγωγή. Επιστημόνισσα η ίδια, σύντροφος, μητέρα, μια αυθύπαρκτη προσωπικότητα που δεν είχε καμία ανάγκη να επιβεβαιωθεί μέσα από τον θεσμικό ρόλο του συζύγου της».
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης