Σοκάρουν οι μαρτυρίες των διασωθέντων

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των διασωθέντων

«Κανείς δεν μας βοήθησε, άργησε να σημάνει συναγερμός, επικρατούσε πανικός, κανείς δεν ήξερε πού να πάει. Μπήκαμε στη λέμβο 40-50 άτομα» δηλώνουν άνθρωποι που απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το φλεγόμενο πλοίο

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των διασωθέντων
Ώρες αγωνίας στο φλεγόμενο πλοίο «Norman Atlantic». Ο κ. Νίκος Παπαθεοδοσίου, που βρίσκεται πάνω στο πλοίο, δηλώνει ότι το πλοίο έχει πάρει κλίση και μπατάρει.

Παράλληλα, καταγγέλλει ότι έχουν σταματήσει οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού. «Μας έχουν εγκαταλείψει» φωνάζει. «Βοηθήστε μας, δεν μπορώ να ανασάνω από τον καπνό» είπε με φωνή γεμάτη αγωνία, αναφέροντας ακόμη ότι έχουν μείνει 250 άτομα στο πλοίο.

«Μας έχουν εγκαταλείψει όλοι» είπε ακόμη, μιλώντας στο protothema.gr.

Πριν λίγο, δε, ο κ. Φώτης Τσαντακίδης, εκ των διασωθέντων, μίλησε στο Mega και κατήγγειλε ότι η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε 2-3 σημεία!

Είπε ο διασωθείς: «Ακούγαμε να σκάνε τα λάστιχα στα αυτοκίνητα, ακούγαμε εκρήξεις. Δεν υπήρξε συναγερμός. Εμπαινε στις καμπίνες καπνός. Επικράτησε καπνός, δεν υπήρχε μία ρέγουλα. Δεν υπήρχε συντονισμός».
Κλείσιμο

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν στη λέμβο όπου μπήκε: «Μας έσβησε η μηχανή στη λέμβο και χτυπούσαμε πάνω στο καράβι. Ο καιρός ήταν πάρα πολύ άσχημος. Είχε σίγουρα 10 μποφόρ. Καταφέραμε να βρεθούμε στο πλάι του Spirit of Piraeus και ανεβήκαμε με σκάλα. Από τη λέμβο μας σώθηκαν όλοι. Μέσα ήταν και γυναίκες και παιδιά και ένας παπάς που έπεσε στη θάλασσα, αλλά τον έσωσαν».

Ακολουθεί η μαρτυρία-σοκ της κυρίας Αθηνάς, πριν λίγα λεπτά στην τηλεόραση του Σκάι: «Ημουν με άλλους 3 στο πλοίο, πλέον είμαστε όλοι καλά. Στις 6.30 το πρωί ενώ κοιμόμασταν νιώσαμε μέσα στην καμπίνα μία περίεργη μυρωδιά, δεν είχε χτυπήσει κανένας συναγερμός. Η καμπίνα μας ήταν στο 6ο επίπεδο. Ανοίγουμε την πόρτα για να δούμε τι γίνεται και βλέπουμε πολύ καπνό. Το πάτωμα ήταν κόκκινο, φλεγόταν! Ο συναγερμός σήμανε πολύ αργότερα. Το πλήρωμα δεν μας βοήθησε. Ενώ προσπαθούσαμε να ανέβουμε τη σκάλα μας έδωσαν σωσίβια και μπήκαμε μέσα σε λέμβο. Μέσα στη λέμβο ήμασταν γύρω στα 40 με 50 άτομα, μέσα και μικρά παιδιά. Μέσα σε ένα τέταρτο είχαμε εγκαταλείψει το πλοίο. Επικρατούσε πανικός γιατί ο κόσμος δεν ήξερε τι συνέβαινε, δεν ήξερε πού να πάει».

Είπε επίσης ότι η φωτιά ξέφυγε γρήγορα: «Το πλήρωμα προσπαθούσε να τη σβήσει ενώ αυτή είχε φτάσει στο τέςταρτο επίπεδο. Πατούσαμε σε φλεγόμενο έδαφος πριν μπούμε στη λέμβο. Ενώ απομακρυνόμασταν βλέπαμε το πλοίο να φλέγεται».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης