Τρεις συλλήψεις παιδικής πορνογραφίας «έφερε» ο «Εκπτωτος Αγγελος»

Τρεις συλλήψεις παιδικής πορνογραφίας «έφερε» ο «Εκπτωτος Αγγελος»

Τρεις άντρες είχαν στην κατοχή τους βίντεο και φωτογραφίες ανηλίκων συνολικού μεγέθους 1 Terra

Τρεις συλλήψεις παιδικής πορνογραφίας «έφερε» ο «Εκπτωτος Αγγελος»
Ο «Έκπτωτος Άγγελος» της Ελληνικής Αστυνομίας απέφερε τρεις συλλήψεις για παιδική πορνογραφία! 

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε την επιχείρηση, που με το κωδικό όνομα «Fallen Angel» (Εκπτωτος Άγγελος) οδήγησε τις αρχές στη σύλληψη ενός 53χρονου Πολωνού, ενός 45χρονου Έλληνα στην Τρίπολη και ενός 25χρονου επίσης Έλληνα στην Κομοτηνή, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) - συνολικού μεγέθους άνω του ενός Terabyte, με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Οι άντρες της Δίωξης έφτασαν στα ίχνη τους μέσω του ειδικού λογισμικού προγράμματος CPS (Child Protection System).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι τρεις αυτοί άντρες χρησιμοποιώντας 339 διαφορετικές IP διευθύνσεις, που ανήκουν σε διάφορες εταιρίες παροχής υπηρεσιών, κατείχαν αρχεία (εικόνες και βίντεο) με σκληρότατο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, που μπορούσαν να διακινούν μέσω διαδικτύου. 

Κλείσιμο
Από την έρευνα της αστυνομίας κατασχέθηκαν δεκαπέντε σκληροί δίσκοι και τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εργαστηριακές αναλύσεις.

Οι τρεις συλληφθέντες με την αυτόφωρη διαδικασία, θα οδηγηθούν ενώπιων των κατά τόπους αρμοδίων Εισαγγελικών Αρχών. 

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης «Έκπτωτος Άγγελος», οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη ακόμα δύο αντρών, ενός 50χρονου στη Ρόδο και 26χρονου στην Αθήνα, οι οποίοι είχαν διαγράψει το επίμαχο υλικό, όπως και το πρόγραμμα που τους επέτρεπε την πρόσωαση. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας ενώ αναζητείται ένας ακόμη άντρας για τους ίδιους λόγους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης