Αστυνομικοί εισέβαλαν στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου στη Θεσσαλονίκη

Αστυνομικοί εισέβαλαν στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου στη Θεσσαλονίκη

Συνοδεία δικαστικών επιμελητών διέταξαν τους μοναχούς να εκκενώσουν το διαμέρισμα, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν - Ελεύθερα αφέθηκαν τα έξι άτομα που είχαν προσαχθεί

Αστυνομικοί εισέβαλαν στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου στη Θεσσαλονίκη
Αστυνομικοί εισέβαλαν το πρωί της Παρασκευής στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Βενιζέλου.

Οι αστυνομικοί συνοδεία δικαστικών επιμελητών γύρω στις 07.00 ζήτησαν από τους ζηλωτές μοναχούς να εκκενώσουν το κονάκι, με βάση δικαστικό έγγραφο που είχε εκδοθεί πριν από μερικές ημέρες και με το οποία διατάσσεται το διαμέρισμα να δοθεί στη νέα αδελφότητα που ζει στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Οι ζηλωτές μοναχοί αρνήθηκαν να παραδώσουν το κονάκι, τονίζοντας πως δεν ανήκει στη νέα αδελφότητα, αλλά στο μοναστήρι. Κατήγγειλαν επίσης ότι διώκονται. Για να εκκενωθεί το κονάκι οργανώθηκε επιχείρηση της αστυνομίας που τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο κονάκι βρίσκονταν έξι άτομα την ώρα της επέμβασης. Ένας μοναχός και πέντε λαϊκοί. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν στο Αστυνομικό Μέγαρο και τους έξι, ενώ φίλοι του μοναστηριού συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν και να δηλώσουν την συμπαράστασή τους προς τους μοναχούς της Εσφιγμένου.

Πριν από λίγη ώρα τα έξι άτομα που είχαν προσαχθεί αφέθηκαν ελεύθερα. 
Κλείσιμο

Να σημειωθεί ότι η νέα αδελφότητα μοναχών συγκροτήθηκε το 2005, με απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, υπό την επωνυμία «Νέα Εσφιγμένου», η οποία έκτοτε θεωρείται νόμιμη, αλλά η παλαιά αδελφότητα αρνείται να της παραδώσει το μοναστήρι και το κονάκι στο Άγιον Όρος, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κατά καιρούς συγκρούσεις.







Πηγή: thestival.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης