Ένταση στο Καποδιστριακό κατά τη διάρκεια της παράδοσης-παραλαβής της πρυτανείας

Ένταση στο Καποδιστριακό κατά τη διάρκεια της παράδοσης-παραλαβής της πρυτανείας

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες - Φοιτητές αποδοκίμασαν και το νέο πρύτανη του Πανεπιστήμιου Αθηνών - Φορτσάκης: Θα παλέψω να ανατρέψω αυτήν την εικόνα του ΕΚΠΑ

Ένταση στο Καποδιστριακό κατά τη διάρκεια της παράδοσης-παραλαβής της πρυτανείας
Με συνθήματα και αποδοκιμασίες συνοδεύτηκε η τελετή παρουσίασης του απολογισμού του πρώην πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη, στην οποία ήταν παρών και ο νέος πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης. 

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστήμιου Αθηνών, όπου ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η παράδοση- παραλαβή της πρυτανείας, οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για τις διαγραφές των «αιώνιων» και για άλλα πανεπιστημιακά ζητήματα. Ανάρτησαν πανό και χειροκροτούσαν ειρωνικά καθ΄όλη τη διάρκεια της τελετής. Οι φοιτητές φώναξαν συνθήματα κατά του νέου μέτρου του υπουργείου Παιδείας, ενώ μετά από παρέμβαση του Θεοδόση Πελεγρίνη τα πράγματα ηρέμησαν. Ο πρώην πρύτανης συνομίλησε με τους φοιτητές, οι οποίοι στη συνέχεια αποχώρησαν από την αίθουσα. 



Ενδεικτικό είναι και το σύνθημα που φώναζαν οι φοιτητές κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας τους.  «Ούτε Ν συν δυο, ούτε δυο Ν, κανένας φοιτητής δεν θα διαγραφή». 
Κλείσιμο

Φορτσάκης: «Θα παλέψω να ανατρέψω αυτήν την εικόνα»

Ο κ. Φορτσάκης δεν κατάφερε να ορκιστεί, ούτε και να μιλήσει στους φοιτητές, καθώς αποχώρησε από την αίθουσα προκειμένου να επικρατήσει ηρεμία. «Αυτή την εικόνα του πανεπιστημίου θέλουμε να ανατρέψουμε. Γι αυτό θα παλέψω. Για την ανατροπή. Δεν είναι δημοκρατία», φέρεται να είπε ο κ. Φορτσάκης.



Σε δηλώσεις της στο protothema.gr φοιτήτρια που βρισκόταν στο χώρο της διαμαρτυρίας ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Σήμερα ήταν η ορκωμοσία του νέου πρύτανη του ΕΚΠΑΣ κ. Φορτσάκη, οποίος ήταν πρώην πρόεδρος της νομικής. Οι φοιτητές από την πλευρά τους στο πλαίσιο του νέου μέτρου των διαγραφών που θα εφαρμοστεί και θα περάσει. Διαφωνούν κάθετα και για αυτούς που θα πάνε να διαγραφούν αλλά και για αυτούς που θα ισχύει το ν+2 στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Κινητοποιήθηκαν και ήρθαν για να δείξουν την πλήρη αντίθεσή τους για το νέο μέτρο των διαγραφών αλλά και με την εκλογή του».

Η εκδήλωση τελικά δεν ολοκληρώθηκε, ενώ αναμένεται ανακοίνωση του πανεπιστημίου για το πότε θα γίνει εκ νέου η τελετή.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης