Δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ φέτος στην Κεφαλονιά

Δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ φέτος στην Κεφαλονιά

Η ρύθμιση αφορά μόνο τους μόνιμους κατοίκους Κεφαλονιάς και τις επιχειρήσεις στο νησί, όχι όλους όσοι έχουν ιδιοκτησία στην Κεφαλονιά - Αποφασίστηκε και απαλλαγή μεμονωμένων ακινήτων περιουσιών που έχουν πλήρως αχρηστευθεί λόγω παλαιότερων σεισμών σε άλλες περιοχές της Ελλάδας

Δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ φέτος στην Κεφαλονιά
Η απαλλαγή ολόκληρης της Κεφαλονιάς από τον ΕΝΦΙΑ αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρόκειται για  κυβερνητική δέσμευση μετά τον πρόσφατο σεισμό.

Οπως διευκρινίστηκε αργά το μεσημέρι της Τρίτης από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, η απαλλαγή της Κεφαλονιάς από τον ΕΝΦΙΑ για φέτος αφορά μόνο τους μόνιμους κατοίκους και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί. Στην ευνοϊή ρύθμιση δεν περιλαμβάνονται όσοι έχουν ιδιοκτησία στο νησί αλλά δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Κεφαλονιάς.

Παραλλήλως, στην κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό αποφασίστηκε, παράλληλα, η απαλλαγή μεμονωμένων ακινήτων περιουσιών που έχουν πλήρως αχρηστευθεί λόγω παλαιότερων σεισμών σε άλλες περιοχές της Ελλάδας (όπως σε περιπτώσεις που έγινε μετεγκατάσταση κατοίκων).


Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης