Επίσκεψη Παπακώστα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη Παπακώστα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Σειρά επισκέψεων από την υφυπουργό Υγείας σε μονάδες ψυχικής υγείας, δημόσιες και ιδιωτικές, ανά τη χώρα, ακολουθώντας τον οδικό χάρτη που έχει σχεδιαστεί για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση


Επίσκεψη Παπακώστα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Για τη διαδικασία αποασυλοποίησης των ασθενών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ) ενημερώθηκε την Τετάρτη η υφυπουργός Υγείας κυρία Κατερίνα Παπακώστα, στο πλαίσιο των επισκέψεων που κάνει σε μονάδες ψυχικής υγείας, δημόσιες και ιδιωτικές, ανά τη χώρα, ακολουθώντας τον οδικό χάρτη που έχει σχεδιαστεί για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση.
 
«Στον ευαίσθητο χώρο της Ψυχικής Υγείας πρέπει κανείς να βλέπει με τα μάτια της καρδιάς, γιατί το ουσιώδες δεν το βλέπει με τα μάτια» επικαλέστηκε τα λόγια του Μικρού Πρίγκιπα η κυρία Παπακώστα μιλώντας με τους ανθρώπους του ΨΝΘ, και υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι σε αυτή τη φάση η διαφύλαξη των δικαιωμάτων των χρηστών των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.
 
Κλείσιμο
Ξεναγήθηκε από τον διοικητή, κ. Αργύρη Γκαμπέση, και την αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου, κυρία Σταυρούλα Γιαννούτσου στους χώρους του νοσοκομείου και στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες, γιατρούς, εκπροσώπους εργαζομένων κα. Μάλιστα, κατά την ξενάγηση η υφυπουργός διερωτήθηκε παρουσία των παραγόντων του νοσοκομείου «γιατί στις τρεις δεκαετίες που έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση με ικανούς ανθρώπινους πόρους και άφθονους οικονομικούς πόρους δεν ολοκληρώθηκε ποτέ;».
 
Τέλος, η υφυπουργός επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη, που είναι μεγάλης δυναμικότητας, και όπως ενημερώθηκε από τον επικεφαλής του Οργανισμού στη Β. Ελλάδα, κ. Κώστα Γαζγαλίδη, εξυπηρετούνται 300 περίπου άτομα χωρίς να υπάρχει λίστα αναμονής.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης