Εξαφανισμένη η Ρούπα: Φοβούνται για χτύπημα-απάντηση από άλλα μέλη

Εξαφανισμένη η Ρούπα: Φοβούνται για χτύπημα-απάντηση από άλλα μέλη

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως αν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας η σύζυγος του Νίκου Μαζιώτη δεν παρουσιαστεί, τότε μένει ανοικτό το ενδεχόμενο να αναλάβει την ανασύσταση του Επαναστατικού Αγώνα

Εξαφανισμένη η Ρούπα: Φοβούνται για χτύπημα-απάντηση από άλλα μέλη
Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για τα σχέδια της Πόλας Ρούπα αφού ο κλοιός γύρω της σφίγγει και η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών με τη νέα της εμφάνιση περιορίζουν τις κινήσεις της.

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως αν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας η 45χρονη σύζυγος του Νίκου Μαζιώτη δεν παρουσιαστεί ή δεν κάνει παρέμβαση μέσω επιστολής της σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου, τότε μένει ανοικτό το ενδεχόμενο να αναλάβει μαζί με τον υπαρχηγό Γιώργο Πετρακάκο την ανασύσταση του Επαναστατικού Αγώνα και να προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν ενέργεια ως «απάντηση» στη σύλληψη του Μαζιώτη.

Μάλιστα, η «εξαφάνιση» παρά τη δημοσιοποίηση φωτογραφικού υλικού και των υπολοίπων συντρόφων του συλληφθέντα, δείχνει πως ο σκληρός πυρήνας του Επαναστατικού Αγώνα μένει αλώβητος και γίνονται ζυμώσεις προκειμένου να καθοριστεί το μέλλον της οργάνωσης. 

Κλείσιμο
Αξίζει να τονισθεί πως στο λεγόμενο επαναστατικό ταμείο υπάρχει περίπου 1.500.000 ευρώ, χρήματα που προέρχονται από απαλλοτριώσεις τραπεζών και φυσικά είναι αρκετά για να μπορέσουν τα μέλη να ζουν και να κινούνται άνετα στην παρανομία. Πληροφορίες από το 12ο όροφο της ΓΑΔΑ λένε πως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούν χρησιμοποιώντας ποινικούς να βρουν δίαυλο επικοινωνίας με τα μέλη του αντάρτικου πόλης. Αυτό που επιδιώκουν σε πρώτη φάση είναι να στείλουν μήνυμα στη σύντροφο του Μαζιώτη να παραδοθεί αφού όπως λένε χαρακτηριστικά «με ένα παιδί στην αγκαλιά, δεν κάνεις ένοπλο αγώνα» και σε δεύτερο χρόνο να εντοπίσουν τους συνεργάτες ή τα άτομα που ανέλαβαν να την φυγαδεύσουν και να σβήσουν τα ίχνη της. 

Όλα δείχνουν ότι η οργάνωση είχε plan b σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά και κάποιος από τον ηγετικό πυρήνα έπεφτε στα χέρια των αρχών. Δεν είναι τυχαίο ότι στο διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου στο Μαρούσι δε βρέθηκε τίποτα και ότι τα όπλα, τα εκρηκτικά αλλά και τα οχήματα είναι καλά κρυμμένα και άρα ασφαλή για το πρώτο χρονικό διάστημα μετά τη «στραβή» και μέχρι την ανασύνταξη. Αυτό, κάνει ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της Αστυνομίας και γι' αυτό άλλωστε ενώ έχει περάσει μια εβδομάδα από την κινηματογραφική σύλληψη του Μαζιώτη δεν έχει βρεθεί το παραμικρό. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης