Ώρα μηδέν για τα Πανεπιστήμια

Ώρα μηδέν για τα Πανεπιστήμια

Το μεσημέρι της Παρασκευής η συνάντηση Αρβανιτόπουλου-πρυτάνεων - Προηγήθηκε πρόσκληση του υπουργού Παιδείας με προϋπόθεση να ανοίξουν τα πανεπιστήμια - Παράνομη κρίθηκε για τρίτη φορά η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Καποδιστριακού

Ώρα μηδέν για τα Πανεπιστήμια
 
Μια από τις πιο κρίσιμες συναντήσεις για την εξεύρεση λύσης στο θέμα των κλειστών πανεπιστημίων και των συνεχόμενων κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων θα είναι αυτή που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής στο υπουργείο Παιδείας σε μια προσπάθεια να λυθεί ο γόρδιος δεσμός που έχει δημιουργηθεί.

Στη 1 μετά το μεσημέρι στο ίδιο τραπέζι θα βρεθούν από τη μια πλευρά ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και από την άλλη οι πρυτάνεις που αποδέχθηκαν την νέα πρόταση διαλόγου που απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας το βράδυ της Πέμπτης θέτοντας, πάντως, ως προϋπόθεση τα πανεπιστήμια να είναι ανοιχτά.

Η δήλωση του υπουργού Παιδείας έχει ως εξής:

«Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μετά την απογραφή τους, τη μοριοδότηση από τον ΑΣΕΠ, και την απόφαση του τριμελούς ειδικού υπηρεσιακού συμβουλίου.
 
Κλείσιμο
Καλώ αύριο τις Πρυτανικές Αρχές των οκτώ Ιδρυμάτων σε διάλογο, προκειμένου η Πολιτεία και το Υπουργείο να τους συνδράμουν στην διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης που πρέπει να ακολουθήσουν.
 
Καλώ επίσης σε διάλογο τους διοικητικούς υπαλλήλους των Ιδρυμάτων που συμμετείχαν στην διαθεσιμότητα, για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες διαιδρυματικής κινητικότητας και της επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του δημοσίου.
 
Ο διάλογος προϋποθέτει ανοικτά Πανεπιστήμια, που είναι καθολική απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη 1 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής.

Παράνομη η απεργία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Σε μια παράλληλη εξέλιξη παράνομη έκρινε το βράδυ της Πέμπτης το Πρωτοδικείο Αθηνών την νέα απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόκειται για την τρίτη φορά που το υπουργείο Παιδείας προσέφυγε στη δικαιοσύνη, χωρίς, όμως, ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού οι διοικητικοί υπάλληλοι επιμένουν να προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις.

Η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζεται, καθώς κανείς δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει βήμα πίσω από τη θέση του. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, ο πρύτανης του Καποδιστριακού, Θεοδόσης Πελεγρίνης:

- συγκαλεί τη Σύγκλητο την Παρασκευή 22/11/2013, προκειμένου να αντιμετωπισθεί αμέσως η κατάσταση από τις παραιτήσεις των μελών της Συγκλήτου και λόγω της αναγκαιότητας για άμεση λειτουργία σε όλο το εύρος του Ε.Κ.Π.Α.

- καλεί τους δημοσιογράφους τη Δευτέρα 25/11/2013 στις 12μ. στην Παλαιά Αίθουσα Συγκλήτου για ενημέρωση από τον πρύτανη και μέλη της Συγκλήτου σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί .

Ο κ. Πελεγρίνης διαψεύδει κατηγορηματικά ότι «οι διοικητικοί υπάλληλοι αμείβονται κατά το διάστημα της απεργίας τους, όπως ανυπόστατα διαδίδεται από συκοφάντες και ψευδολόγους».

Με εντολή του πρύτανη, αναφέρει η ανακοίνωση, σε αλλεπάλληλα έγγραφα, έχει ληφθεί κάθε μέριμνα, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις, σχετικά με τη μη πληρωμή απεργών υπαλλήλων.

Στο ΑΣΕΠ οι πίνακες της διαθεσιμότητας

Την ίδια ώρα, στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ αναρτήθηκαν οι τελικοί πίνακες με τους υπαλλήλους πέντε εκ των οκτώ ΑΕΙ που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα. Αφορούν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες εδώ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης