To ΣΔΟΕ, ο Κιάμος και ο... νόμος της νύχτας

To ΣΔΟΕ, ο Κιάμος και ο... νόμος της νύχτας

Οι ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, ο λαϊκός αοιδός και εκατοντάδες θαμώνες αγνόησαν την απόφαση του ΣΔΟΕ που έκλεισε το «μαγαζί» επειδή δεν έκοβε αποδείξεις - Μέχρι το πρωί της Κυριακής τραγουδούσε ο Κιάμος ενώ οι αστυνομικοί προσήγαγαν δύο εκ των υπευθύνων - Σε διαθεσιμότητα η διοικητής του τμήματος Κασσανδρείας που δεν ξανασφράγισε το κέντρο - Στουρνάρας: «Θα είμαστε αμείλικτοι...»

Αίγυπτος: Σύλληψη επιβάτη με αποσκευές-οπλοστάσιο
To ΣΔΟΕ, ο Κιάμος και ο... νόμος της νύχτας
Τι κι αν το ΣΔΟΕ «σφράγισε» λόγω φοροδιαφυγής με 48ωρο λουκέτο το νυχτερινό μαγαζί στο οποίο τραγουδά ο Πάνος Κιάμος στη Χαλκιδική; Τόσο οι υπεύθυνοι του μαγαζιού τόσο και ο τραγουδιστής έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την απόφαση των ελεγκτών και έβαλαν... φωτιά στην πίστα του μαγαζιού. Μάλιστα το βράδυ του Σαββάτου οι υπεύθυνοι του κέντρου ενημέρωναν χωρίς ηθικές αναστολές στο Facebook: «Ό,τι και αν ακούγεται δεν μας αγγίζει. Εμείς βάλαμε φωτιά χθες με Πάνο Κιάμο και θα το κάνουμε και σήμερα... Ευχαριστούμε για τα μηνύματά σας.... Συνεχίζουμε κανονικά» έγραφαν το Σάββατο το απόγευμα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης οι υπεύθυνοι του «Summer Fix-Live».

Κάπως έτσι, λοιπόν, το 48ωρο σφράγισμα έμεινε στα χαρτιά και οι πρώτοι θαμώνες του νυχτερινού κέντρου άρχισαν να κάθονται στα τραπέζια του το βράδυ του Σαββάτου, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, παρά το γεγονός ότι κατάστημα έπρεπε να μείνει κλειστό και το Σάββατο και την Κυριακή. Γύρω στις 11 το βράδυ του Σαββάτου, την ώρα που οι θαμώνες άρχισαν να γεμίζουν τα ταρπέζια του κέντρου, άνδρες της αστυνομίας έφτασαν στο σημείο και συνέλαβαν τον προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος για παράβαση της σφραγίδας του ΣΔΟΕ, χωρίς ωστόσο να επιβάλουν το κλείσιμο του καταστήματος. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε κανονικά όταν η αστυνομία ξαναπήγε στο νυχτερινό κέντρο περίπου στις 3 τα ξημερώματα όταν το κέφι ήταν στα .. ύψη. Και αυτή τη φορά όμως δεν κατέβηκαν... οι διακόπτες. Έγινε όμως μία δεύτερη σύλληψη. Αντί να κατεβάσουν διακόπτες και να διώξουν τον κόσμο όπως ορίζει ο νόμος, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την κόρη του ιδιοκτήτη κι έφυγαν.

Κλείσιμο
Για το λόγο αυτό με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας η διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος Κασσανδρείας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ παράλληλα διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.



Και η πρόκληση δε σταματά...

Μπορεί να έγιναν δύο συλλήψεις, οι υπεύθυνοι του μαγαζιού της Χαλκιδικής συνέχισαν με νέα τους ανάρτηση στο Facebook να προκαλούν γράφοντας: «Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Πάνο Κιάμο για την υπέροχη συνεργασία και τα δύο υπέροχα βράδια που μας προσέφερε. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια και τον περιμένουμε ξανά! Εμείς συνεχίζουμε και σας περιμένουμε όλους!» ανέφεραν επιδεικτικά.



Καμία ευθύνη δεν παίρνει ο Κιάμος


Αφού πρώτα τραγούδησε «φωτιά με φωτιά» και αφού «σφύριξε... και έληξε» ο Πάνος Κιάμος έδωσε τη δική του απάντηση για τα όσα συνέβησαν στο το νυχτερινό κέντρο στην Καλλιθέα Χαλκιδικής. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα γράφει ο τραγουδιστής στο Facebook του δε φέρι καμία ευθύνη καθώς όπως αναφέρει έκανε αυτό που οφείλει, εκ του νόμου. «Σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στο κέντρο "SUMMER FIX" της Χαλκιδικής, όπως είναι προφανές, ουδόλως ευθύνομαι. Εν προκειμένω τήρησα, όπως πάντα κάνω και ως και εκ του νόμου οφείλω, τις απορρέουσες από την έγγραφη συμφωνία μου με την επιχείρηση υποχρεώσεις μου», έγραψε ο τραγουδιστής.

Nα σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κέντρο, που την Κυριακή το βράδυ δε λειτούργησε., είναι πολύ πιθανό να παραμείνει κλειστό και το επόμενο διάστημα εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αστυνομικών πηγών, σύμφωνα με τις οποίες, αυτό λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Στο μεταξύ, στην εισαγγελία Πολυγύρου Χαλκιδικής οδηγούνται ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και η κόρη του ιδιοκτήτη, που συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία για την υπόθεση. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αναζητείται.



Γιάννης Στουρνάρας: Καμία ανοχή σε κανέναν παραβάτη

Με αφορμή το πρωτοφανές περιστατικό, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έστειλε σαφές μήνυμα προς όσους φοροδιαφεύγους τονίζοντας ότι το φαινόμενο θα παταχθεί και προαναγγέλλοντας, παράλληλα, νέο κύκλο εντατικών ελέγχων, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές. «Δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή σε κανέναν παραβάτη. Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε το νόμο προς πάσα κατεύθυνση, εντατικά, και θα είμαστε αμείλικτοι. Η φοροδιαφυγή πρέπει επιτέλους να παταχθεί» διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών μέσω του Mega.

Θα πληρώσουν πρόστιμο 12 χιλιάδες ευρώ αντί για 400 χιλιάδες!

Ποινή-χάδι προβλέπεται από τη νομοθεσία για τον επιχειρηματία που αψήφησε το λουκέτο του ΣΔΟΕ και λειτούργησε κανονικά το μαγαζί. Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, το πρόστιμο για κάθε απόδειξη που δε βεβαιώνεται είναι 800 ευρώ. Η λογική λέει ότι από τη στιγμή που βεβαιώθηκαν 500 παραβάσεις το τελικό ποσό που θα έπρεπε να πληρώσει ο ιδιοκτήτης είναι 400 χιλιάδες ευρώ. Όμως εδώ είναι το παράδοξο: Ανεξάρτητα από τις αποδείξεις που δεν έχουν κοπεί, υπάρχει πλαφόν 15 αποδείξεων! Αυτό σημαίνει ότι όσες παραβάσεις κι αν χρεωθούν στον επιχειρηματία, στο τέλος θα πληρώσει μόνο για τις 15. Με ένα απλό υπολογισμό (800x15) καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι για τις παραβάσεις θα κληθεί να πληρώσει 12 χιλιάδες συνολικά, αντί των 400 χιλιάδων που είναι το φυσιολογικό. «Έκπτωση» δηλαδή 388 χιλιάδων ευρώ. Καθόλου άσχημα. Αυτό βέβαια χωρίς να συνυπολογίζεται το όποιο πρόστιμο θα επιβληθεί στους υπεύθυνους του καταστήματος για το άνοιγμα του μαγαζιού, ενώ το ΣΔΟΕ το είχε κλείσει. Το βέβαιο είναι ότι το περιστατικό αναδεικνύει την αναγκαιότητα επανεξέτασης των ποινών για παρόμοια περιστατικά φοροδιαφυγής.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης