Βίντεο που προκαλεί τρόμο: Παγόβουνο διπλάσιο από την Ουαλία λίγο πριν την αποκόλληση

Βίντεο που προκαλεί τρόμο: Παγόβουνο διπλάσιο από την Ουαλία λίγο πριν την αποκόλληση

Δείτε από ψηλά το ρήγμα στον παγετώνα της Ανταρκτικής το οποίο εκτείνεται σε απόσταση πολλών μιλίων

Βίντεο που προκαλεί τρόμο: Παγόβουνο διπλάσιο από την Ουαλία λίγο πριν την αποκόλληση
Μόλις 15 μίλια πάγου απομένουν προκειμένου να αποκολληθεί το μεγαλύτερο παγόβουνο που έχει καταγραφεί ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία, με απρόβλεπτες συνέπειες για το κλίμα και τις παράκτιες περιοχές σε όλον τον πλανήτη.

Ένα κομμάτι διπλάσιο σε μέγεθος της Ουαλίας, ετοιμάζεται να αποκολληθεί από τον παγετώνα της Ανταρκτικής, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ειδικό Drone κατέγραψε από αέρα το τεράστιο ρήγμα, το οποίο εκτείνεται σε πολλά μίλια απόσταση. Το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί μία ραγδαία αύξηση στην ταχύτητα αποκόλλησης. Βάσει υπολογισμών, το γιγαντιαίο παγόβουνο θα αποκολληθεί τους αμέσους επόμενους μήνες και ιδιαίτερα το αργότερο έως τα τέλη Απριλίου.

Κλείσιμο
Οι συνέπειες δεν έχουν υπολογιστεί με ακρίβεια, τόσο σε επίπεδο κλίματος, όσο και σε επίπεδο άμεσων συνεπειών, όπως η πορεία που θα ακολουθήσει και ποιες περιοχές θα κινδυνεύσουν, καθώς και η πιθανή άνοδο στο ύψος των υδάτων. Οι επιστήμονες δεν έχουν αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο ουδέποτε στο παρελθόν και ως εκ τούτου, δεν είναι σε θέση να ενημερώσουν επακριβώς για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ωστόσο, εντοπίστηκαν δύο ακόμα «φούσκες»-κενά κάτω από τον παγετώνα της Ανταρκτικής, τα οποία οριοθετούν περιοχές πολύ μεγαλύτερες από εκείνη που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποκόλλησης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης