Έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες

Σε εξέλιξη ο έλεγχος - Κλιμάκια της Επιτροπής από το πρωί μέχρι αυτή την ώρα στα γραφεία της διοίκησης της Εθνικής, Eurobank, Alpha, Πειραιώς και Attica, καθώς και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών - Η έρευνα συνδέεται με την κοινή πολιτική επιβολής προμηθειών από τις τράπεζες

bank-arthro
Έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα κεντρικά γραφεία πέντε τραπεζών αλλά και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών είναι σε εξέλιξη από τις 9 το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκαμελή κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά στα γραφεία της διοίκησης των τραπεζών Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς και Attica και τους ζήτησαν να απομακρυνθούν χωρίς να αγγίξουν τίποτε. Οι έρευνες στα γραφεία διευθυνόντων συμβούλων και άλλων ανώτατων στελεχών διήρκεσαν περίπου 5 ώρες, ενώ οι ελεγκτές παραμένουν στις τράπεζες και συνεχίζουν και σε άλλα γραφεία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα κλιμάκια ελέγχουν υπολογιστές και παίρνουν στοιχεία από τους σκληρούς δίσκους, καθώς και έγγραφα.

Οι λόγοι της εφόδου εκτιμάται ότι συνδέονται με την κοινή πολιτική επιβολής προμηθειών από τις τράπεζες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έφοδος προκύπτει έπειτα από αυτεπάγγελτη δίωξη που είχε ασκηθεί για ανάλογες πρακτικές. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει πως ακούει από την αγορά πως οι τρεις από τις τέσσερις τράπεζες έχουν συνεννοηθεί για την επιβολή προμηθειών.  Συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στη Βουλή: «Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές ιδίως των τριών από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Εγώ είμαι έτοιμος να στείλω προσωπικά καταγγελίες. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα, αν διαπιστωθούν παραβάσεις».

Η πληροφορία για την έφοδο έχει επιβεβαιωθεί και από επίσημη πηγή χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο λόγος. 

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη έφοδος είχε γίνει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και στο παρελθόν στον κατασκευαστικό κλάδο όταν δεκάδες υπάλληλοι εισέβαλαν στα γραφεία των μεγάλων εταιρειών συγκεντρώνοντας υλικό, ξηλώνοντας σκληρούς δίσκους από τα γραφεία κ.λ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης