Προς ναυάγιο η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Προς ναυάγιο η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Δικαστική διαμάχη για $41 εκατ. μεταξύ των επενδυτών - Η οικογένεια Κάλαμος κατέθεσε αγωγή κατά της EXIN και ζητά να τις επιστραφούν άμεσα περισσότερα από 41 εκατ. δολάρια

Προς ναυάγιο η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
Δικαστική αγωγή κατά της εταιρείας ΕΧΙΝ Financial Services Holdings BV. υπέβαλε σε δικαστήριο του Ιλινόις η οικογένεια Κάλαμος.

Με την αγωγή της η οικογένεια και ο Τζον Κουδούνης ζητούν να τους επιστραφούν άμεσα τα περισσότερα από 41 εκατομμύρια δολάρια, συν τον τόκο, που τους οφείλει η EXIN, η οποία τον περασμένο Ιούνιο είχε υποβάλει εντυπωσιακή πρόταση για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση το ποσό θα έπρεπε να είχε πληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2017 και πλέον είναι σε αθέτηση.

Κλείσιμο
Στο κείμενο της αγωγής αναφέρεται ότι η ΕΧΙΝ δεν έχει ανταποκριθεί επανειλημμένα στην παροχή οικονομικών καταστάσεων και άλλων πληροφοριών που προβλέπονται από τις δανειακές συμβάσεις.

Ζητείται επίσης η απάλειψη κάθε αναφοράς στην οικογένεια Κάλαμος και τον Τζον Κουδούνη από την ιστοσελίδα της EXIN.



H EXIN τον περασμένο Ιούνιο είχε εντυπωσιάσει όταν κατέθεσε πρόταση 718,3 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ωστόσο και ενώ οι μήνες περνούσαν εξακολουθούσαν να παρατηρούνται ελλείψεις στον φάκελο με την Τράπεζα της Ελλάδος να μην εγκρίνει ακόμα την πώληση.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι η δεν είχαν προσκομιστεί ακόμα και βασικά στοιχεία όπως π.χ. το σχήμα των μετόχων που εξαγοράζει την ασφαλιστική εταιρεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης