Ρεκόρ για τον Dow - Για πρώτη φορά στις 23.000 μονάδες

Ρεκόρ για τον Dow - Για πρώτη φορά στις 23.000 μονάδες

Αποτελέσματα ανακοίνωσαν οι Morgan Stanley και Harley-Davidson. Η μετοχή της Morgan Stanley αυξήθηκε έως και 1,4% και ξεπέρασε τιμές που είχαν να εμφανισθούν από τον Μάιο του 2008 ενώ η Harley-Davidson σημείωσε άνοδο άνω του 3%

Ρεκόρ για τον Dow - Για πρώτη φορά στις 23.000 μονάδες
Υψηλό ρεκόρ για τον Dow Jones την Τρίτη καθώς άγγιξε τις 23.000 μονάδες παίρνοντας ώθηση από τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου της UnitedHealth Group και της Johnson & Johnson. 

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο κατά 0,17% στις 22.996 μονάδες, ο S&P 500 κατεγραψε άνοδο 0,07% στις 2.559 μονάδες και ο Nasdaq έκλεισε οριακά χαμηλότερα στις 6.623 μονάδες.

Η UnitedHealth έκλεισε σε νέο υψηλό ρεκόρ, καταγράφοντας άνοδο 6%, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη τριμήνου.

Η Johnson & Johnson επίσης, έκλεισε σε νέο υψηλό ρεκόρ, με άνοδο 3,4%, μετά τα επίσης ισχυρά στοιχεία τριμήνου, με οδηγό την φαρμακευτική της δραστηριότητα και την πρόσφατη εξαγορά της ελβετικής Actelion καθώς και άλλων επιχειρήσεων. Η μετοχή της Goldman Sachs υποχώρησε κατά 2,6%. Νωρίτερα διαπραγματευόταν υψηλότερα καθώς τα κέρδη και τα έσοδα που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street.

Αποτελέσματα ανακοίνωσαν οι Morgan Stanley και Harley-Davidson. Η μετοχή της Morgan Stanley αυξήθηκε έως και 1,4% και ξεπέρασε τιμές που είχαν να εμφανισθούν από τον Μάιο του 2008 ενώ η Harley-Davidson σημείωσε άνοδο άνω του 3% ενώ νωρίτερα διαπραγματευόταν χαμηλότερα καθώς οι πωλήσεις της εταιρείας στις ΗΠΑ σημείωσαν πτώση 8,1% στο τρίτο τρίμηνο.
Κλείσιμο

«Αυτά τα μεγάλα, στρογγυλά νούμερα γίνονται όλο και πιο εύκολα για τον Dow σε ποσοστιαία βάση», δήλωσε ο Art Hogan, επικεφαλής της στρατηγικής αγορών στη Wunderlich Securities. «Αυτό είναι σπουδαίο γιατί κάθε φορά που παίρνουμε ένα τέτοιο ορόσημο, φαίνεται ότι η Αμερική δίνει μεγαλύτερη προσοχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές», κατέληξε.

Στα μάκρο της ημέρας, η Federal Reserve ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο από τον προηγούμενο μήνα. Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα αναθεώρησε τα στοιχεία του Αυγούστου ανακοινώνοντας ότι η παραγωγή υποχώρησε 0,7% αντί για 0,9% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης