Η ΕΡΤ πανηγυρίζει για τις νέες θέσεις εργασίας παρότι οι μισές είναι μερικής απασχόλησης

Η ΕΡΤ πανηγυρίζει για τις νέες θέσεις εργασίας παρότι οι μισές είναι μερικής απασχόλησης

Οι ελαστικές μορφές εργασίας εξακολουθούν να κυριαρχούν στην αγορά

Η ΕΡΤ πανηγυρίζει για τις νέες θέσεις εργασίας παρότι οι μισές είναι μερικής απασχόλησης
Με τίτλους όπως «Ρεκόρ 17 ετών τον Απρίλιο» και «92.132 νέες θέσεις εργασίας» παρουσίασε η εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης» της ΕΡΤ τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος "ΕΡΓΑΝΗ" τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ωστόσο οι πανηγυρισμοί για την αύξηση της απασχόλησης τον Απρίλιο μπορεί να μην έχουν και τόσο βάση, ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην έναρξη της τουριστικής σεζόν. 

Σύμφωνα με το Πληροφοριακό Σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ", οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν πράγματι κατά 92.132. Ωστόσο, οι ελαστικές μορφές εργασίας εξακολουθούν να κυριαρχούν στην αγορά. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, οι προσλήψεις με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση αποτέλεσαν το 45,09% των συνολικών προσλήψεων.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Απριλίου 2017, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 224.181, ενώ οι αποχωρήσεις σε 132.049. Από τις 132.049 συνολικά αποχωρήσεις, οι 68.670 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 63.379 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι, με αφορμή την δημοσιοποίηση των στοιχείων, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε τα εξής: «Τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος "ΕΡΓΑΝΗ" επιβεβαιώνουν τη θετική δυναμική που διαμορφώνεται στην αγορά εργασίας. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η μείωση της ανεργίας, η καταπολέμηση της παραβατικότητας στους χώρους δουλειάς αλλά και η ποιοτική αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις προς όφελος των εργαζομένων, αποτελούν προτεραιότητες αιχμής για την κυβέρνηση. Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης