Η Παγκόσμια Τράπεζα αναζητεί εταίρους για το ελληνικό αίτημα χρηματοδότησης

Η Παγκόσμια Τράπεζα αναζητεί εταίρους για το ελληνικό αίτημα χρηματοδότησης

Ο εκπρόσωπός της επιβεβαίωσε το θέμα, τονίζοντας πως στόχος είναι η καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας, η τόνωση της ανταγωνιστικότητας και η προστασία των αδύναμων στρωμάτων

Η Παγκόσμια Τράπεζα αναζητεί εταίρους για το ελληνικό αίτημα χρηματοδότησης
Εταίρους που θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ικανοποίηση του ελληνικού αιτήματος για έκτακτη χρηματοδότηση που θα αποφέρει 450.000 θέσεις εργασίες μέσω ενός τριετούς πλάνου, αναζητεί η Παγκόσμια Τράπεζα, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός της.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ, το ελληνικό αίτημα εξετάζεται σε όλες του τις παραμέτρους, ενώ το κόστος μίας πιθανής εφαρμογής του ανέρχεται στα τρία δισ. ευρώ. Ο εκπρόσωπος, ωστόσο, δεν θέλησε να μιλήσει για το ακριβές ποσό που ζητά η ελληνική πλευρά ή εάν υπάρχουν κι άλλα κοινωνικά προγράμματα που θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει η Τράπεζα. Σημείωσε ότι η Αθήνα «ζητά ένα σημαντικό οικονομικό πακέτο» που θα αφορά «κάποιες από τις άμεσες ανάγκες» των Ελλήνων πολιτών.

Επιβεβαίωσε, δε, πως στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της μακροχρόνιας
Κλείσιμο
ανεργίας, η τόνωση της ανταγωνιστικότητας και η προστασία των αδύναμων στρωμάτων. Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η τελική απόφαση για το αν θα δοθούν δάνεια στην
Ελλάδα θα ληφθεί από το Συμβούλιο Εκτελεστικών Διευθυντών. Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες όσον αφορά το πότε θα εξεταστεί σε αυτό το επίπεδο το ελληνικό αίτημα.

Η Παγκόσμια Τράπεζα συνήθως δανειοδοτεί μη ανεπτυγμένες ή αναπτυσσόμενες οικονομίες, έχοντας ως κύριες αποστολές την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής για τα φτωχότερα τμήμα του πληθυσμού. Παρέχει επίσης στήριξη για την ανάπτυξη ισχυρών θεσμών που υποστηρίζουν ένα σύγχρονο κράτος.

Το ελληνικό αίτημα αποκάλυψε σε ρεπορτάζ του το Politico και επιβεβαιώθηκε από τους εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ο τραπεζικός θεσμός παρέχει συμβουλές στην Ελλάδα, ενώ παλιότερα είχε αρνηθεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης. Ωστόσο, το συγκεκριμένο αίτημα είναι ανεξάρτητο του προγράμματος και αφορά αποκλειστικά την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της μάστιγας που ονομάζεται ανεργία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης