Σόιμπλε: Το γερμανικό κοινοβούλιο δεν απαιτείται να εγκρίνει τη συμφωνία του Eurogroup

Σόιμπλε: Το γερμανικό κοινοβούλιο δεν απαιτείται να εγκρίνει τη συμφωνία του Eurogroup

Αναφερόμενος στην κριτική αναφορικά με το αν η ευρωπαϊκή τοποθέτηση στο ελληνικό πρόγραμμα είναι σωστή, τόνισε ότι «χρειαζόμαστε μια πιο ισχυρή και πιο ενωμένη Ευρώπη»

Σόιμπλε: Το γερμανικό κοινοβούλιο δεν απαιτείται να εγκρίνει τη συμφωνία του Eurogroup
Ξεκάθαρος για τις σχέσεις με το ΔΝΤ παρουσιάστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup: «Φθάσαμε σε μία συμφωνία αλλά θα πρέπει να εξετάσουμε λεπτομερειακά όλα τα συμφωνηθέντα. Θα πρέπει να γίνουν ακόμη αρκετά. Υπάρχουν διαφορετικές θέσεις με το ΔΝΤ για το χρέος αλλά δεν υπάρχει αντιδικία μεταξύ μας. Δεν τσακωνόμαστε μεταξύ μας, χωρίς το
ΔΝΤ δεν μπορεί να υπάρξει νέο κανένα πρόγραμμα», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται το Βερολίνο αναφορικά με το αν η ευρωπαϊκή τοποθέτηση στο ελληνικό πρόγραμμα είναι σωστή, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι «χρειαζόμαστε μια πιο ισχυρή και πιο ενωμένη Ευρώπη» προκειμένου να ξεπεραστεί κάθε τυχόν πρόβλημα.

Παράλληλα αναγνώρισε την αλλαγή στάσης της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι είναι αλληλέγγυοι: «Η Ελλάδα τους τελευταίους 12 μήνες κατανόησε ότι η λάθος δημοσιότητα δεν βοηθά. Εμείς έχουμε δείξει την αλληλεγγύη μας προς την χώρα».
Κλείσιμο

Δεν χρειάζεται να προηγηθεί μια ψηφοφορία στην Μπούντεσταγκ

Το γερμανικό κοινοβούλιο δεν χρειάζεται να εγκρίνει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup με την Ελλάδα, δήλωσε την Τετάρτη (25/5) ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μία μόλις μέρα μετά τη διεξαγωγή του πολύωρου συμβουλίου στις Βρυξέλλες για το ελληνικό ζήτημα.

«Δεν έχουμε σημαντικές αλλαγές στο νέο ελληνικό πρόγραμμα και επομένως δεν χρειάζεται να προηγηθεί μια ψηφοφορία στην Μπούντεσταγκ», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Οι γερμανικές εφημερίδες, πάντως, παρουσιάζουν το αποτέλεσμα του Eurogroup ως μεγάλη νίκη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, καθώς «πέρασαν» σχεδόν όλες οι θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης, όπως τις είχε εκφράσει και ο ίδιος πριν τη διεξαγωγή του.

Το Βερολίνο δεν αναμένει τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα

Συμπληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι «όπως έχουν τα πράγματα, η Γερμανία δεν αναμένει ότι θα υπάρξει ένα τέταρτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας», αφού οι χώρες της ευρωζώνης κατέληξαν στη διάρκεια της νύκτας σε μια συμφωνία με την οποία προτείνεται στην Αθήνα η πιο κατηγορηματική μέχρι σήμερα προσφορά για ανακούφιση του χρέους.


Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Χαιρετίζουμε τη συμφωνία στο Eurogroup

Τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup χαιρέτισε με γραπτή του δήλωση στο πρακτορείο Reuters, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
«Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι το Eurogroup συμφώνησε ουσιαστικά σε ένα πακέτο ελάφρυνσης χρέους για την Ελλάδα» σημείωσε ο ηγέτης του SPD και πρόσθεσε: «Με αυτό το Eurogroup στέλνει ένα σημαντικό και μη αναστρέψιμο πολιτικό σήμα πως η απαιτούμενη ελάφρυνση χρέους θα λάβει χώρα από το 2018». 
 
 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης