Τόμσεν αντί Λαγκάρντ στο κρίσιμο Eurogroup της 24ης Μαΐου

Τόμσεν αντί Λαγκάρντ στο κρίσιμο Eurogroup της 24ης Μαΐου

Επιμένει το ΔΝΤ σε μείωση επιτοκίων και περίοδο χάριτος για το χρέος

Τόμσεν αντί Λαγκάρντ στο κρίσιμο Eurogroup της 24ης Μαΐου
Ενώ οι πληροφορίες που φτάνουν από κοινοτικούς αξιωματούχους θέλουν το κρίσιμο
Eurogroup της 24ης Μαΐου για την Ελλάδα να μην καταλήγει σε συμφωνία, έγινε γνωστό ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ
, Κριστίν Λαγκάρντ, δεν θα παραστεί στη νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Στη θέση της, όμως, θα βρεθεί ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Ουάσιγκτον.
Κλείσιμο

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ράις τόνισε πως είναι απαραίτητη η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα καθώς και ότι χρειάζεται να υπάρξει μια μακρά περίοδο χάριτος και ωρίμανσης για το χρέος.

Μιλώντας στους ανταποκριτές των διεθνών ΜΜΕ στο ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ράις τόνισε ότι «υπάρχουν αρκετές πιθανές λύσεις προκειμένου να δημιουργηθεί ένα «πακέτο» ελάφρυνσης του χρέους και καλωσόρισε το γεγονός ότι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα με το newmoney.gr κ. Ράις επανέλαβε ότι μία καλή λύση θα ήταν η μείωση των ακριβών επιτοκίων που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα για ορισμένα δάνεια που έχει λάβει από τους εταίρους της και η παράταση του χρόνου ωρίμανσης του χρέους. Προσέθεσε, πάντως, ότι «αυτές τις αποφάσεις θα πρέπει να τις λάβουν οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018 δεν είναι εφικτός, τονίζοντας ότι «αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα».

«Δεν είμαστε υπέρ της εφαρμογής περισσότερης λιτότητας στην Ελλάδα», είπε, ενώ υποστήριξε ότι οι σχέσεις ΔΝΤ και Ευρωζώνης δεν έχουν διαταραχθεί λόγω της διαφωνίας τους για την Ελλάδα. «Το ΔΝΤ διατηρεί την πολύ καλή του σχέση με την Ευρωζώνη. Όλοι έχουμε θέσει τον ίδιο στόχο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης