Σόιμπλε: Ελάφρυνση του χρέους, αλλά μετά τις γερμανικές εκλογές

Σόιμπλε: Ελάφρυνση του χρέους, αλλά μετά τις γερμανικές εκλογές

Σύμφωνα με την Handelsblatt, εμφανίζεται πρόθυμος να μειώσει το βάρος του ελληνικού χρέους σε ένα βιώσιμο επίπεδο, κάνοντας παραχωρήσεις προς το ΔΝΤ

Σόιμπλε: Ελάφρυνση του χρέους, αλλά μετά τις γερμανικές εκλογές
Θετικός απέναντι στο ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αλλά μόνο μετά τις γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2017, φέρεται να είναι ο
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται η Handelsblatt.

Από το έγγραφο, το οποίο εστάλη σύμφωνα με πληροφορίες στην επιτροπή προϋπολογισμού της γερμανικής βουλής, προκύπτει -σύμφωνα πάντα με την γερμανική οικονομική εφημερίδα- ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εμφανίζεται πρόθυμος να μειώσει το βάρος του ελληνικού χρέους σε ένα βιώσιμο επίπεδο, κάνοντας παραχωρήσεις προς το ΔΝΤ.
Κλείσιμο

«Τα μέτρα αυτά θα προϋποθέτουν την πλήρη εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος ως το 2018», φέρεται να τονίζεται στην επιστολή, ενώ προστίθεται πως «η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι απαραίτητη».

Την Τετάρτη, πάντως, τα ξένα μέσα ενημέρωσης υπογράμμιζαν σε δημοσιεύματά τους την δυσκολία να επιτευχθεί συμφωνία για το ελληνικό χρέος, ενώ ήθελαν την πρόταση που κατά πληροφορίες κάνει το ΔΝΤ -να σταματήσει η Ελλάδα την αποπληρωμή δανείων μέχρι το 2040 ή να παγώσουν τα επιτόκια- να συναντούσε τη σθεναρή αντίσταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Όπως μετέδιδε η Deutsche Welle, «ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να έχει δηλώσει ότι δεν αποδέχεται πάγωμα των επιτοκίων για την Ελλάδα και ότι όσο υπάρχει εκείνος δεν πρόκειται να υπάρξει μία τέτοια εξέλιξη. Ο Σόιμπλε έχει τονίσει επανειλημμένα ότι δεν πρόκειται να ζητήσει από το γερμανικό κοινοβούλιο  αλλαγή του ελληνικού προγράμματος».

Ανεξάρτητα, όμως, από την αντιπαράθεση για το χρέος η DW τόνιζε ότι «οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θέλουν να δώσουν το πράσινο φως για την επόμενη δόση προς την Αθήνα στην προσεχή συνάντησή τους στις 24 Μαΐου». 

Προϋπόθεση για αυτό παραμένει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η ίδρυση ενός νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων υπό τον έλεγχο των πιστωτών, καθώς και η θέσπιση του «αυτόματου κόφτη δαπανών» που αφορά μισθούς, συντάξεις και λοιπές δαπάνες στον δημόσιο τομέα, έγραφε την ίδια ώρα η Süddeutsche Zeitung.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης