Wall Street: Σε χαμηλό τριών εβδομάδων οι βασικοί δείκτες

Wall Street: Σε χαμηλό τριών εβδομάδων οι βασικοί δείκτες

Ανησυχία στις τάξεις των επενδυτών για ενδεχόμενη επαναφορά των δυσμενών συνθηκών στην παγκόσμια οικονομία

Wall Street: Σε χαμηλό τριών εβδομάδων οι βασικοί δείκτες
Σε χαμηλό τριών εβδομάδων βρέθηκαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street μετά την ανησυχία που επικρατεί στους επενδυτές για επαναφορά δυσμενών συνθηκών στην παγκόσμια οικονομία.

Το sell off οφείλεται στην επανεμφάνιση ανησυχιών για την οικονομία της Κίνας, με τον δείκτη μεταποίησης PMI της HSBC να σημειώνει πτώση στις 49,4 μονάδες (εκτίμηση 49,9 μονάδες) έναντι 49,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με όλους τους επιμέρους κλάδους να σημειώνουν μικρή υποχώρηση. Ακόμα, τον ίδιο αντίκτυπο είχε και η κίνηση-έκπληξη της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας να μειώσει το βασικό της επιτόκιο κατά 0,25% στο 1,75%.

Ο Dow Jones σημείωσε τριψήφια πτώση χάνοντας 140 μονάδες ή 0,78% στις 17.750 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,87% στις 2.063 μονάδες και o Nasdaq με πτώση 1,15% στις 4.763 μονάδες.
Κλείσιμο

Αντίσταση στην πτώση εμφάνισε η μετοχή της Αpple που ενισχύθηκε κατά 1,6% σπάζοντας το αρνητικό ρεκόρ των 8 πτωτικών συνεδριάσεων. Με σημαντικές απώλειες κινήθηκαν οι ενεργειακές μετόχες.

Στα εταιρικά νέα, έσοδα που ξεπέρασαν κατά πολύ τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών κατέγραψε η Pfizer στο α' τρίμηνο, που ενισχύθηκαν από τις πωλήσεις νέων θεραπειών για τον καρκίνο αλλά και από την απόκτησή της Hospira.

Τα έσοδα της φαρμακοβιομηχανίας για το α' τρίμηνο ανήλθαν στα 13,01 δισ. δολάρια έναντι των περσινών εσόδων ύψους 10,86 δισ. δολαρίων.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης