Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει προθεσμία για την αξιολόγηση

Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει προθεσμία για την αξιολόγηση

Ο επικεφαλής του Eurogroup εκτιμά ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα φανεί κατά πόσον Αθήνα και δανειστές θα καταλήξουν σε συμφωνία - Ευρωπαίος αξιωματούχος μιλά για ολοκλήρωση της αξιολόγησης... τον Ιούλιο!

Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει προθεσμία για την αξιολόγηση
Την ώρα που η Αθήνα επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα αισιοδοξίας για την έκβαση της διαπραγμάτευσης και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, στοχεύοντας, όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, στην ημερομηνία της 22ας Απριλίου, οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να μην... συμμερίζονται την ίδια αισιοδοξία.

Χαρακτηριστικά, και ενώ η ολοκλήρωση της αξιολόγησης φέρεται να είναι κοντά, ο επικεφαλής του Eurogroup
, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αφού δήλωσε χθες ότι στόχος του είναι
Κλείσιμο
να αποφευχθεί μια νέα κρίση στην Ελλάδα, επανήλθε σήμερα... δριμύτερος, για να τονίσει ότι δεν υπάρχει προθεσμία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κανείς δεν έχει θέσει υποχρεωτική προθεσμία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει, σύντομα, ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα καλείται να εφαρμόσει μία σειρά αρκετών δύσκολων μέτρων.

O κ. Ντάισελμπλουμ, στη συνέχεια, διαβεβαίωσε ότι δεν αναμένει «μία ακόμη ελληνική κρίση» και ξεκαθάρισε ότι το τελευταίο διάστημα έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος.

Καταλήγοντας, εκτίμησε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα διαφανεί κατά πόσο Ελλάδα και δανειστές θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι οι επικεφαλής των Θεσμών μετέβησαν σήμερα στις Βρυξέλλες και επιστρέφουν ξανά το βράδυ, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, μάλιστα, Ευρωπαίος αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ, δηλώνει, μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας: «Συνεχίζουμε να λέμε ότι είναι πιθανό να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση τον Απρίλιο, αλλά οι πιθανότητες είναι πολύ, πολύ μικρές. Βλέπω να ολοκληρώνεται έως τον Ιούλιο».

Ο εν λόγω αξιωματούχος βασίζει το συλλογισμό του στο γεγονός ότι, ενώ το ΔΝΤ θεωρεί αναγκαίο όρο της συμφωνίας μια γενναία μείωση του χρέους, οι Ευρωπαίοι προσανατολίζονται σε μία κίνηση συμβολικού χαρακτήρα, με δεδομένο ότι τα χαμηλά επιτόκια και η περίοδος χάριτος (που λήγει το 2022) κρατάνε σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα τις δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης