Προειδοποίηση Σόιμπλε σε Πορτογαλία: Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας

Προειδοποίηση Σόιμπλε σε Πορτογαλία: Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας

«Η Πορτογαλία θα έκανε καλά να μην συνεχίσει να αναστατώνει τις αγορές, αφήνοντας να υποτεθεί ότι θα κάνει βήματα πίσω στον δρόμο που είχε πάρει», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας

Προειδοποίηση Σόιμπλε σε Πορτογαλία: Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας
Σαφή προειδοποίηση προς την πορτογαλική κυβέρνηση απηύθυνε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,
πριν την έναρξη του Eurogroup της Πέμπτης (11/2), τονίζοντας πως οποιαδήποτε παρέκληση από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για μεταρρυθμίσεις, θα είναι πολύ επικίνδυνο για τη χώρα.

Κλείσιμο
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε την πορτογαλική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τα δημοσιονομικά της και να συνεχίσει την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. «Η Πορτογαλία θα έκανε καλά να μην συνεχίσει να αναστατώνει τις αγορές, αφήνοντας να υποτεθεί ότι θα κάνει βήματα πίσω στον δρόμο που είχε πάρει», τόνισε χαρακτηριστικά πριν από το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης
.

«Αυτό θα ήταν πολύ επικίνδυνο για την Πορτογαλία», συνέχισε ο Σόιμπλε και πρόσθεσε πως μαζί με τους εταίρους του θα «ενθαρρύνει σθεναρά» τον Πορτογάλο υπουργό Οικονομικών «να συνεχίσει τον δρόμο που είχε πάρει, που είχε μεγάλες επιτυχίες».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Η Πορτογαλία πρέπει να είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα εάν απαιτείται ώστε να τηρήσει τις διατάξεις του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης», τόνισε.

Το σχέδιο προϋπολογισμού της Πορτογαλίας για το 2016 αναμενόταν σήμερα να συζητηθεί στο Συμβούλιο μετά την έγκρισή του — που όμως συνοδεύθηκε από επιφυλάξεις — από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Την Πέμπτη, τα κρατικά ομόλογα της Πορτογαλίας, όπως και αυτά της Ελλάδας, δέχονταν πιέσεις (στο 4% έφθασε το επιτόκιο των πορτογαλικών, στο 11% των ελληνικών), καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν ασφαλείς τοποθετήσεις εν μέσω της πτώσης των δεικτών των χρηματιστηρίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης