Goldman: Δεν θα υπάρξει νέα οικονομική κρίση στην Ευρώπη

Goldman: Δεν θα υπάρξει νέα οικονομική κρίση στην Ευρώπη

Oι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν "υπεραρκετή ρευστότητα", με τις καταθέσεις να εισρέουν και υψηλά capital buffers. Αυτά εμποδίζουν και το ρίσκο της επανάληψης της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα

Goldman: Δεν θα υπάρξει νέα οικονομική κρίση στην Ευρώπη
Oι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν "υπεραρκετή ρευστότητα", με τις καταθέσεις να εισρέουν και υψηλά capital buffers. Αυτά εμποδίζουν και το ρίσκο της επανάληψης της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

"Μέχρι τώρα δεν υπάρχει ένδειξη υπερέντασης" στην χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, και οι αυξανόμενες καταθέσεις πέρυσι υποστήριξαν τη ρευστότητα των δανειστών της περιοχής, ανέφερε η Goldman σε σημείωσή της την Τρίτη. Η χρήση των χρημάτων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
έχει μειωθεί από το μάξιμουμ του 2012 και οι τράπεζες έχουν προσθέσει 800 δισ. ευρώ σε "εξωτερικές αυξήσεις κεφαλαίων" από την απαρχή της οικονομικής κρίσης.

Οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών συνεχίζουν την πτώση τους, μετά από την κατάρρευση της μετοχής της Deutsche bank την Τρίτη, εν μέσω ανησυχιών πως δεν θα μπορέσει να πληρώσει τα κουπόνια των πιο επισφαλών ομολόγων της.
Κλείσιμο

Η εκτίμηση των εσόδων της τραπεζικής βιομηχανίας είναι "ηπιότερη λόγω των γνωστών οδηγών", όπως η μικρή ανάπτυξη των δανείων και η προοπτική της χειρότερης πιστωτικής ποιότητας, αλλά τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου δεν δικαιολογούν τις μετοχικές ανησυχίες, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης