Σταθάκης: Τέλος του μήνα η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια

Σταθάκης: Τέλος του μήνα η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια

Το κράτος δεν καταβάλει την εθνική συμμετοχή στο ΕΣΠΑ και έτσι η Ε.Ε. αναλαμβάνει την καταβολή του 5% της ελληνικής συμμετοχής στα σχετικά προγράμματα - Για την υιοθέτηση των συγκεκριμένων ευνοϊκών ρυθμίσεων για την Ελλάδα χρειάστηκε να πειστούν οι υπόλοιπες χώρες να εγκρίνουν τα μέτρα

Σταθάκης: Τέλος του μήνα η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια
Η νομοθετική ρύθμιση για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια και για τα κόκκινα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης σε συνομιλία που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας με δημοσιογράφους, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, από το σύνολο των κόκκινων δανείων, το 5% είναι καταναλωτικά, το 65% μεγάλα επιχειρηματικά και το 35% στεγαστικά και δάνεια των μικρομεσαίων.
«Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να υπάρξει θετική αντιμετώπιση των στεγαστικών και των δανείων των μικρομεσαίων» σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας.


Στα 2 δισ. ευρώ τα έσοδα από το ΕΣΠΑ
Στα δύο δισ. ευρώ θα φτάσουν τα επιπλέον κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υλοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013 έως το τέλος Οκτωβρίου 2015, καθώς η Ε.Ε. αναλαμβάνει την καταβολή του 5% της ελληνικής συμμετοχής στα σχετικά προγράμματα, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με την επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε., Κορίνα Κρέτσου. Στη συνάντηση μετείχε και ο υφυπουργός για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης.
Κλείσιμο

Σε ό,τι αφορά στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, η κυρία Κρέτσου προανήγγειλε το διπλασιασμό της προκαταβολής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 7% στο 14% και σημείωσε ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης και ευθύνης να σχεδιάζει τα προγράμματα που θα αξιοποιήσουν καλύτερα τα κονδύλια.

Η κυρία Κρέτσου υπογράμμισε ότι για την υιοθέτηση των συγκεκριμένων ευνοϊκών ρυθμίσεων για την Ελλάδα χρειάστηκε να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια, για να πειστούν οι υπόλοιπες χώρες να εγκρίνουν τα μέτρα, καθώς ήθελαν την ίδια προνομιακή μεταχείριση και άλλες χώρες. Οι ειδικές ρυθμίσεις για την ελληνική πλευρά αναμένεται να εγκριθούν αύριο Τρίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK