Πιτσιόρλας: Ανέφικτος ο στόχος των ιδιωτικοποιήσεων για το 2015

Πιτσιόρλας: Ανέφικτος ο στόχος των ιδιωτικοποιήσεων για το 2015

Ο φετινός στόχος για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, με βάση το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, ανέρχεται σε 1,4 δισ. ευρώ, ενώ για το 2016 στα 3,7 δισ. ευρώ

Πιτσιόρλας: Ανέφικτος ο στόχος των ιδιωτικοποιήσεων για το 2015
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν θα επιτύχει τον φετινό στόχο για τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, λόγω της καθυστέρησης στη συμφωνία (ύψους 1,2 δισ. ευρώ) παραχώρησης της λειτουργίας 14 περιφερειακών αεροδρομίων, δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

Ο φετινός στόχος για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, με βάση το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, ανέρχεται σε 1,4 δισ. ευρώ.

Ο κ. Πιτσιόρλας δήλωσε ότι η επίτευξη του φετινού στόχου είναι τώρα «ανέφικτος», προσθέτοντας: «Από την άλλη πλευρά, θεωρώ ότι είναι ρεαλιστικό να επιτύχουμε τους στόχους του 2016».

Ο στόχος για τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων το επόμενο έτος ανέρχεται σε 3,7 δισ. ευρώ και για το 2017 σε 1,3 δισ. ευρώ.
«Έως το τέλος του 2015, το ΤΑΙΠΕΔ θα εφαρμόσει ένα πολύ σημαντικό μέρος της πρώτης φάσης αυτού του προγράμματος (αποκρατικοποιήσεων), αλλά ο στόχος των 1,4 δισ. ευρώ είναι ανέφικτος», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Ο ίδιος δήλωσε πως αναμένει ότι η συμφωνία με την εταιρεία Fraport (για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων) θα ολοκληρωθεί φέτος, αλλά θα πάρει αρκετούς μήνες για να αρχίσει η παραχώρηση και να λάβει η Ελλάδα τα χρήματα.

«Εάν η Fraport δεν είναι έτοιμη να υπογράψει τη συμφωνία στις αρχές του Οκτωβρίου, όταν λήγει η εγγυητική επιστολή της, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μία μικρή παράταση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Η Fraport ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι δεν αναμένει πως θα ολοκληρωθεί φέτος η συμφωνία, σημειώνει το πρακτορείο.
«Δεν υπήρχε επιλογή για εμένα, καθώς το κλαμπ είπε «όχι». Υπήρξαν δυο προτάσεις την τελευταία ημέρα», τόνισε –αρχικά- στην Aftonbladet ο Μπεργκ ο οποίος πρόσθεσε: 

«Πάντα έχω στο μυαλό μου να συνεχίσω και να κάνω μια πολύ καλή χρονιά με τον Παναθηναϊκό. Ήταν απογοητευτικό που δεν καταφέραμε να συνεχίσουμε στο Europa League, αλλά έχουμε ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα». 

Σε ερώτηση για το εάν θα ήθελε κάποια στιγμή να αποχωρήσει από το τριφύλλι διευκρίνισε: 
«Όπως έχω πει πολλές φορές, θα πρέπει να έρθει κάτι που να είναι πραγματικά καλό, το οποίο να μην μπορώ να αρνηθώ»

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης