Bruegel: Το NAI δίνει προοπτική παραμονής στο ευρώ

Bruegel: Το NAI δίνει προοπτική παραμονής στο ευρώ

Το «ΟΧΙ» θα σημαίνει πως καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν θα θέλει να εγκρίνει την περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα, συμπεριλαμβανόμενης της ΕΚΤ, εκτιμά ο αρθρογράφος

Bruegel: Το NAI δίνει προοπτική παραμονής στο ευρώ
To think tank Bruegel τονίζει πως η απόφαση της κυβέρνησης να προκηρύξει δημοψήφισμα αφήνει τους Έλληνες με μία πολύ δύσκολη απόφαση. 

Ο πυρήνας της ερώτησης, σύμφωνα με το think tank, αποτελείται από το εάν οι Έλληνες εγκρίνουν ή απορρίπτουν το γεγονός πως σε μία νομισματική ένωση, η χρηματοδοτική βοήθεια και η αλληλεγγύη επεκτείνονται μόνο όταν οι λήπτες αποδέχονται τους όρους των δανειστών. Το «ΟΧΙ» θα σημαίνει πως καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν θα θέλει να εγκρίνει την περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα, συμπεριλαμβανόμενης της ΕΚΤ, η οποία δεν θα είναι ικανή να συνεχίσει τη στήριξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. 

Αντιθέτως, σύμφωνα πάντα με το Bruegel, ένα «ΝΑΙ» θα οδηγήσει σε ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων. «Οι πολιτικοί θα βελτιώσουν τις συνθήκες των Ελλήνων πολιτών, προσφέροντας ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα και χαλάρωση του χρέους».

Είναι ξεκάθαρο, συνεχίζει, πως οι δανειστές θα ζητήσουν τη συνέχιση ενός προγράμματος με υψηλά πλεονάσματα. «Το ναι θα δώσει την προοπτική παραμονής στο ευρώ, με δύσκολες συνθήκες, ενώ το όχι συνεπάγεται ένα Grexit με ένα αβέβαιο μέλλον και ένα υψηλότερο χρέος με την ελληνική χρεοκοπία».

Ο αρθρογράφος του Bruegel καταλήγει πως εάν ήταν Έλληνας, θα ψήφιζε «ΝΑΙ», κατανοώντας πως οι καλύτεροι όροι για τους δανειστές είναι μέρος μίας σωτήριας συμφωνίας.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης