«Φλέβα χρυσού» αποδεικνύεται το Instagram για το Facebook

«Φλέβα χρυσού» αποδεικνύεται το Instagram για το Facebook

Mε κέρδη πάνω από 2 δις δολάρια, το Instagram αποτελεί πλέον το δυναμικότερο κομμάτι της επέκτασης του Facebook

«Φλέβα χρυσού» αποδεικνύεται το Instagram για το Facebook
Όταν το Facebook αγόραζε το Instagram για 1 δις δολάρια το 2012, πολλοί στον κόσμο των επιχειρήσεων παραξενεύτηκαν -ή ακόμα και δεν πίστεψαν- το εξαιρετικά υψηλό αντίτιμο. Όμως μόλις τρία χρόνια αργότερα, η έμπνευση των ανθρώπων του Facebook αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από επιτυχής. 

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Από 80 εκατομμύρια οι χρήστες εκτοξεύτηκαν σε 300 εκατομμύρια σε μόλις τρία χρόνια. Ενώ τα κέρδη από τις διαφημίσεις θα φθάσουν τα 2 δις δολάρια την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς. Για να υπάρχει κάποιο μέτρο σύγκρισης, αυτά τα 2 δις δολάρια αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 10% των συνολικών κερδών του Facebook.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν μία ιδιαίτερα επιθετική πολιτική του Facebook στον τομέα των mobile διαφημίσεων, όπου είχε σχεδόν μηδενική παρουσία μέχρι το 2012, ενώ σήμερα αυτού του είδους οι καταχωρίσεις αντιπροσωπεύουν τα τρία τέταρτα των πωλήσεών του σε διαφήμιση.
 
Η είσοδος των διαφημίσεων στο Instagram γίνεται αργά και προσεκτικά, έτσι ώστε να μην γίνεται απωθητική για το κοινό και ξενίσει τις μέχρι τώρα συνήθειές του από το μέσο. Παρά όμως αυτό το ρίσκο, το Facebook φαίνεται αποφασισμένο να συνεχίσει αυτή την πορεία, καθιστώντας το Instagram μία από τις κύριες -και σίγουρα την πιο εξελίξιμη- από τις πηγές εσόδων του για τα επόμενα χρόνια. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης