New York Times: Η Ελλάδα έχει στην ουσία χρεοκοπήσει

New York Times: Η Ελλάδα έχει στην ουσία χρεοκοπήσει

Τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία και οι δήμοι παλεύουν να προσφέρουν τις βασικές ανάγκες ενώ την ίδια στιγμή η χώρα χάνει και τη μάχη απέναντι στην παράνομη μετανάστευση

New York Times: Η Ελλάδα έχει στην ουσία χρεοκοπήσει
Η Ελλάδα έχει στην ουσία χρεοκοπήσει, τονίζουν οι New York Times, σε ένα αφιέρωμα για τη χώρα μας, στο οποίο περιγράφουν ένα τοπίο εγκατάλειψης.

«Οι μπουλντόζες είναι παρατημένες στη μέση του δρόμου, εξουθενωμένοι χειρούργοι κάνουν επεμβάσεις μέσα στη νύχτα. Μια σχεδόν χρεοκοπημένη Ελλάδα προσπαθεί απεγνωσμένα να μαζέψει χρήματα», ξεκινά το άρθρο.

Η Ελλάδα παραλίγο να κηρύξει στάση πληρωμών πριν δύο εβδομάδες.

Τώρα στις 5 Ιουνίου η Ελλάδα έχει την υποχρέωση προς το ΔΝΤ, την οποία, σύμφωνα με υπουργούς της κυβέρνησης, ενδέχεται να μην καταφέρει να καλύψει και φυσικά μέσα στον μήνα ακολουθούν άλλες τρεις δόσεις προς το Ταμείο. «Σε αυτό το σημείο όλα θα έχουν τελειώσει», αναφέρει ανώτερος υπάλληλος του ΥΠΟΙΚ υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Για μια κοινωνία που έχει ζήσει για χρόνια από τη γενναιοδωρία της κυβέρνησης η κρίση χρέους έχει ήδη δραματική επίπτωση. Τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία και οι δήμοι παλεύουν να προσφέρουν τις βασικές ανάγκες ενώ την ίδια στιγμή η χώρα χάνει και τη μάχη απέναντι στην παράνομη μετανάστευση.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο New Money
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης