Ελ Εριάν: Οι βιαστικές λύσεις για την Ελλάδα είναι πλέον αναποτελεσματικές και κοστίζουν

Ελ Εριάν: Οι βιαστικές λύσεις για την Ελλάδα είναι πλέον αναποτελεσματικές και κοστίζουν

Όπως τονίζει, τα πέντε χρόνια ελληνικής κρίσης περιλαμβάνουν συνεχώς γρήγορες αποφάσεις για να αποφευχθεί μια καταστροφή, παραθέτοντας παράλληλα δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα απαιτούν μια πιο συνολική προσέγγιση κι όχι βιαστικές αποφάσεις

Ελ Εριάν: Οι βιαστικές λύσεις για την Ελλάδα είναι πλέον αναποτελεσματικές και κοστίζουν
Οι προσωρινές λύσεις στις οποίες έχουν καταφύγει οι εμπλεκόμενες πλευρές για τη λύση του ελληνικού ζητήματος έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα κοστοβόρες και αναποτελεσματικές, τονίζει ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν, σύμβουλος της Allianz και τακτικός αρθρογράφος του Bloomberg.

Όπως τονίζει, τα πέντε χρόνια ελληνικής κρίσης περιλαμβάνουν συνεχώς γρήγορες αποφάσεις για να αποφευχθεί μια καταστροφή, παραθέτοντας παράλληλα δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα απαιτούν μια πιο συνολική προσέγγιση κι όχι βιαστικές αποφάσεις.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι βιαστικές αποφάσεις αποτελούσαν τη φυσιολογική τροπή των πραγματάτων στις διαπραγματεύσεις των δανειστών με την Ελλάδα και τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο άσχημα» γράφει.

Αυτή η προσέγγιση έχει κερδίσει χρόνο για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, ώστε να διαχειριστούν την κρίση αποτελεσματικά αλλά και να δώσει χρόνο στις δύο πλευρές να κάμψουν τις αντιστάσεις στο εσωτερικό.

«Αλλά σε αυτή την ενδιάμεση περίοδο πολύ λίγα τελικά επιτεύχθηκαν και μάλιστα κατέληξαν να κοστίσουν υπερβολικά. Τα πέντε χρόνια βιαστικών αντιδράσεων στην κρίση δεν κατάφεραν να εξαλείψουν το σημαντικό κενό που παραμένει ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της», τονίζει.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης