Η Κίνα παραγκωνίζει τη Γαλλία στην παραγωγή κρασιού!

Η Κίνα παραγκωνίζει τη Γαλλία στην παραγωγή κρασιού!

Σημαντικός παγκόσμιος παίκτης στην αμπελουργία και την παραγωγή κρασιού η Κίνα - Απειλεί να εκτοπίσει τη Γαλλία στη δεύτερη θέση

Η Κίνα παραγκωνίζει τη Γαλλία στην παραγωγή κρασιού!
Σύντομα η Κίνα αναμένεται να ξεπεράσει τη Γαλλία στον κλάδο της αμπελουργίας και στην παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (IOVW).



Η Κίνα έχει αναδειχθεί σε σημαντικό παίκτη στην παγκόσμια αμπελουργία και αντιπροσωπεύει το 11% των εδαφών που καλλιεργούν αμπέλια παγκοσμίως για το 2014, ενώ το 2000 αντιπροσώπευε μόλις το 4% των αντίστοιχων καλλιεργούμενων εκτάσεων σε διεθνές επίπεδο. Μέχρι σήμερα η Γαλλία εξακολουθεί να κρατάει τα σκήπτρα ως η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα κρασιού στον κόσμο με 46,7 εκατ, φιάλες κρασιού κάθε χρόνο.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με τον IOVW οι χώρες που καταναλώνουν τις μεγαλύτερες ποσότητες κρασιού παγκοσμίως είναι οι ΗΠΑ, ενώ ακολουθούν Γαλλία και Ιταλία. Οι χώρες που εισάγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες κρασιού είναι κατά σειρά η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, ενώ τα έσοδα από το παγκόσμιο εμπόριο κρασιού ανέρχονται σε 26 δισ. ευρώ  τον χρόνο.



Το διάσημο ζεύγος Μπραντ Πιτ και Αντζολίνα Τζολί έπεσαν πρόσφατα θύματα Κινέζων απατεώνων που δημιούργησαν πλαστά μπουκάλια του κρασιού Miraval Rose, τα οποία παράγει το ζευγάρι στο 1.200 στρεμμάτων Château Miraval στη Γαλλία, που το αγόρασαν το 2008 έναντι 55 εκατ. δολαρίων. Στον ίδιο χώρο το δημοφιλές ζευγάρι τέλεσε τον μυστικό γάμο του το 2014.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης