Υπουργείο Ενέργειας Κύπρου: Συνεχίζονται μεθοδικά οι έρευνες στην ΑΟΖ

Υπουργείο Ενέργειας Κύπρου: Συνεχίζονται μεθοδικά οι έρευνες στην ΑΟΖ

Η Middle East Economic Survey εκτιμά ότι οι ENI και η ΤΟΤΑL θα αποχωρήσουν από την Κύπρο χωρίς αποτελέσματα - Αμφίβολη η αξιοποίηση του φυσικού αερίου που βρέθηκε στο κοίτασμα «Αφροδίτη»

Υπουργείο Ενέργειας Κύπρου: Συνεχίζονται μεθοδικά οι έρευνες στην ΑΟΖ
Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης απέρριψε σήμερα τις εκτιμήσεις που εκφράζει σε ανάλυσή της η εξειδικευμένη επιθεώρηση για θέματα φυσικού αερίου Middle East Economic Survey (MEES) για τα ενεργειακά ζητήματα της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, η MEES εκτιμά ότι οι ENI και η ΤΟΤΑL θα αποχωρήσουν από την Κύπρο χωρίς αποτελέσματα ενώ θεωρεί αμφίβολη την αξιοποίηση του φυσικού αερίου που βρέθηκε στο κοίτασμα «Αφροδίτη».

Αναφορικά με το θέμα της αξιοποίησης του κοιτάσματος Αφροδίτη, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια. Τις εξελίξεις τις βλέπετε και είναι μεθοδικές, σταδιακές». Υπάρχει σημείωσε έντονο ενδιαφέρον στην περιφέρεια για αγορά φυσικού αερίου και βεβαίως δεν συμμερίζεται τις απόψεις του δημοσιεύματος.

Σε ό,τι αφορά τις ερευνητικές δραστηριότητες της ENI Kogas και Total, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι  η Eni Kogas έχει ζητήσει περισσότερο χρόνο για επαναξιολόγηση των γεωλογικών δεδομένων και σε ό,τι αφορά την Total έχει επέλθει συμφωνία για να κάνουν περαιτέρω ερευνητικές δραστηριότητες για να αξιολογήσουν καλύτερα το τεμάχιο 11. «Το τι θα προκύψει απ’ αυτές τις προσπάθειες μόνο η γεωλογία μπορεί να μας το καταδείξει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης