Μπαρόζο: Η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει μη ρεαλιστικές υποσχέσεις

Μπαρόζο: Η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει μη ρεαλιστικές υποσχέσεις

Όπως είπε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εμπειρία σε τέτοια θέματα ενώ τόνισε ότι οι απαιτήσεις της είναι «τελείως απαράδεκτες για τις άλλες χώρες»

Μπαρόζο: Η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει μη ρεαλιστικές υποσχέσεις
Η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε εντελώς μη ρεαλιστικές δεσμεύσεις απέναντι στους ψηφοφόρους της, τις οποίες δεν μπορεί να εκπληρώσει, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας στην τηλεόραση του BBC.

Όπως είπε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εμπειρία σε τέτοια θέματα ενώ τόνισε ότι οι απαιτήσεις της είναι «τελείως απαράδεκτες για τις άλλες χώρες».

Κλείσιμο
«Οι επιθέσεις της Ελλάδας στις άλλες χώρες δεν βοηθούν καθόλου», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι υπάρχουν πιο φτωχές χώρες που δανείζουν χρήματα στην Ελλάδα, επομένως το να προτείνει κανείς ένα "κούρεμα" χρέους σίγουρα δεν γινόταν δεκτο από τους εταίρους».

Την ίδια στιγμή, κάλεσε την Ελλάδα να λάβει την ευθύνη για τα οικονομικά της αλλά και να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αποτελούν τώρα το σημαντικότερο θέμα της χώρας.

«Δεν δημιούργησε η Γερμανία ή κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα τα προβλήματα της Ελλάδας, τα προβλήματα της Ελλάδας είναι δομικά: Είναι η χαμηλή παραγωγικότητα και οι προηγούμενες κυβερνήσεις» τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης