Δημήτρης Μάρδας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε Μύκονο και Σαντορίνη

Δημήτρης Μάρδας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε Μύκονο και Σαντορίνη

«Έχει γίνει μια συζήτηση για δύο νησιά που είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη, θα δούμε πως θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Δημήτρης Μάρδας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε Μύκονο και Σαντορίνη
Το ενδεχόμενο, να τεθεί σε ισχύ το μέτρο αύξησης του ΦΠΑ στα δυο κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου άφησε ανοιχτό σε σημερινές του δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. 

Ο Δημήτρης Μάρδας δεν απέκλεισε την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ σε Μύκονο και Σαντορίνη και τόνισε: «Έχει γίνει μια συζήτηση για δύο νησιά, θα δούμε πως θα καταλήξει. Έχει γίνει μια συζήτηση για δύο νησιά που είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη, θα δούμε πως θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις». 

Ακόμη ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει μαζική αύξηση ΦΠΑ  σε ξενοδοχεία και φάρμακα. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εκτιμά ακόμη πως υπάρχουν και άλλοι κωδικοί, που δεν είχαν αγγιχτεί έως σήμερα, και μπορούν να αποδώσουν έσοδα 5 δισ. ευρώ στο δημόσιο.

Τέλος ο κ. Μάρδας εμφανίστηκε αισιόδοξος στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων και παράλληλα διευκρίνισε πως με τις διαφωνίες που υφίστανται δεν δικαιολογείται ρήξη με τους δανειστές.
Κλείσιμο

Την ίδια στιγμή έντονες είναι οι αντιδράσεις στη Σαντορίνη, αφού το δημοτικό συμβούλιο του νησιού εξέδωσε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση που αλλάξει το ειδικό φορολογικό καθεστώς των νησιών, θα υπάρξει προσφυγή στο συνταγματικό Δικαστήριο. 

Ανάλογες είναι οι αντιδράσεις και από τους τοπικούς φορείς της Μυκόνου αφού σύμφωνα με τις τοπικές εφημερίδες του νησιού ο Δήμαρχος κ. Κουκάς εξέφρασε την εκτίμηση ότι μια τέτοια πρόταση τίθεται "σχεδόν εκ του πονηρού" διότι δεν μπορεί να σταθεί στα συνταγματικά δικαστήρια, όπου ο Δήμος θα είναι ο πρώτος που θα την προσβάλει και θα συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης