Ριμπολόβλεφ: «Πώς άφησα την ιατρική για τις επιχειρήσεις»

Ριμπολόβλεφ: «Πώς άφησα την ιατρική για τις επιχειρήσεις»

O Ρώσος μεγιστάνας ανοίγει το σπίτι του στο Μονακό και μιλά για τα παιδικά του χρόνια, τη θέση του ως πρόεδρος της Μονακό αλλά και για το μυστικό της επιτυχίας του - Δεν αναφέρθηκε στο Σκορπιό και στις διακοπές του στην Ελλάδα, αλλά ούτε και στο μεγάλο σκάνδαλο με τον Ελβετό εκατομμυριούχο έμπορο έργων τέχνης Ιβς Μπουβιέρ


Ριμπολόβλεφ: «Πώς άφησα την ιατρική για τις επιχειρήσεις»
Είναι από τις σπάνιες φορές που ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο νέος ένοικος του Σκορπιού, δίνει συνέντευξη σε κάποια εφημερίδα ή περιοδικό.

Η αλήθεια μάλιστα είναι πως είναι η δεύτερη φορά που ο Ρώσος μεγιστάνας ανοίγει το σπίτι του στο Μονακό και μιλά για τα παιδικά του χρόνια, τη θέση του ως πρόεδρος της Μονακό αλλά και για το μυστικό της επιτυχίας του.

Έτσι μετά το Paris Match o «βασιλιάς της Ποτάσας» άνοιξε το σπίτι του στη γαλλική εφημερίδα Monaco- Matin. Ο κ. Ριμπολόβλεφ ξεκίνησε τη συνέντευξή του μιλώντας για την αξία του θεσμού της οικογένειας λέγοντας πως: «Είμαι ευγνώμων στους γονείς μου για πολλά πράγματα. Τους αγαπώ πάρα πολύ και τους σέβομαι. Ο πατέρας μου, η μητέρα μου και τα παιδιά μου είναι για μένα οι πιο κοντινοί μου άνθρωποι. Είναι η οικογένεια μου. Τα γονίδια των γονιών μου, η εκπαίδευση τους, οι σχέσεις τους με άλλους συνέβαλαν στον τρόπο που διαμορφώθηκε η προσωπικότητά μου. Οι συγγενείς μας συχνά λένε ότι την περιέργεια μου την πήρα από τον πατέρα μου και τη δύναμη του χαρακτήρα μου από τη μητέρα μου. Η επιλογή μου να σπουδάσω ιατρική είχε σχέση με την επιθυμία μου να ακολουθήσω τα βήματα των γονιών μου, που ήταν κι εκείνοι γιατροί».

Ο Ρώσος μεγιστάνας αποκάλυψε πως άφησε την ιατρική για τις επιχειρήσεις, αποκαλύπτοντας πως όλα ξεκίνησαν όταν διάβασε το μυθιστόρημα του Theodore Dreiser “The Financier”.

« Μέσα από αυτό το βιβλίο έμαθα για πρώτη φορά πως δουλεύει ο κόσμος των
Κλείσιμο
επιχειρήσεων και των χρηματοδοτήσεων. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση.
Την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης δεν ξέραμε πολλά για τις επιχειρήσεις και τους μηχανισμούς της οικονομίας. Στις αρχές του 1990 η κατάσταση άρχισε να αλλάζει πολύ γρήγορα και ανοίχτηκαν νέες ευκαιρίες. Τα κοινωνικά και οικονομικά συστήματα ήταν σε πλήρη αναταραχή. Κι εγώ, σε προσωπικό επίπεδο, είχα ήδη ένα παιδί κι έπρεπε να φροντίσω την οικογένεια μου. Μαζί με τον πατέρα μου, ιδρύσαμε την πρώτη μας επιχείρηση (μια εταιρία παροχής ιατρικών υπηρεσιών)».

Ο κ. Ριμπολόβλεφ εξήγησε πως η επιτυχία του στον κόσμο των επιχειρήσεων βασίστηκε στο στρατηγικό του όραμα και στην ικανότητά του να βλέπει μακροπρόθεσμα, εστιάζοντας σε μακροπρόθεσμους στόχους. «Θέλω οι δυο κόρες μου να έχουν μακροχρόνιους στόχους καθώς και την επιθυμία και το κουράγιο να τα δώσουν όλα προκειμένου να τους πετύχουν».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Ριμπολόβλεφ μίλησε και για την επιτυχία της ποδοσφαιρικής ομάδας Μονακό της οποίας είναι πρόεδρος και παράλληλα, έδωσε και απάντηση σε κάποιους επικριτές του που ήθελαν το Ρώσο κροίσο να πουλά την ομάδα. «Έχω αναλάβει και δεσμεύομαι πως ως πρόεδρος της Μονακό, ήρθα για να μείνω. Σε μόλις τρία χρόνια η Μονακό μεταμορφώθηκε από μια ομάδα της τελευταίας θέσης σε μια ομάδα που κέρδισε την Άρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχει καταφέρει να φτάσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης». Όσον αφορά το μέλλον ο κ. Ριμπολόβλεφ απάντησε πως: «Νομίζω πως αν συγκρίνετε το σημερινό κόσμο με αυτόν πριν 20, 50 ή 100 χρόνια, θα δείτε ότι η ζωή βελτιώθηκε για τους περισσότερους ανθρώπους – απλά υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για όλους. Νομίζω ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τεχνολογικές καινοτομίες σε διάφορους τομείς. Όντας γιατρός, πιστεύω ακράδαντα στις νέες βιοτεχνολογίες και στην εξέλιξη της φαρμακοβιομηχανίας, που δεν θα ανακαλύψει μόνο καινούριους και διαφορετικούς τρόπους καταπολέμησης ασθενειών αλλά θα φέρει και την επανάσταση στην καθημερινότητά μας».

Πάντως στη συνέντευξή του ο Ρώσος μεγιστάνας, δεν αναφέρθηκε  ούτε στο Σκορπιό και στις διακοπές του στην Ελλάδα, αλλά ούτε και στο μεγάλο σκάνδαλο με τον Ελβετό εκατομμυριούχο έμπορο έργων τέχνης Ιβς Μπουβιέρ, τον οποίο έχει καταγγείλει στις Αρχές του Μονακό, πως τον εξαπάτησε, υπερτιμολογώντας πίνακες διάσημων καλλιτεχνών.  


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης