Λαφαζάνης: Νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας

Λαφαζάνης: Νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας

Συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ

Λαφαζάνης: Νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας
Συνεχίζονται οι συναντήσεις του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Ρωσία, οι οποίες, σύμφωνα με πηγές διεξάγονται σε πολύ καλό κλίμα, με την ελληνική πλευρά να αναμένει θετικές ανταποκρίσεις στα ελληνικά ζητήματα. 

Σύμφωνα με έγκυρες κυβερνητικές πηγές, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται η πρόσκληση της ρωσικής πλευράς (ρωσικών εταιρειών) να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τα ελληνικά οικόπεδα πετρελαίου, γεγονός που μπορεί να συνδέεται και με τη δίμηνη παράταση του διαγωνισμού. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι μεταξύ των αιτημάτων είναι η μείωση των τιμών του φυσικού αερίου για τα ελληνικά νοικοκυριά και να εξαιρεθούν τα ελληνικά φρέσκα φρούτα από την απαγόρευση εισαγωγών. 

Τη Δευτέρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Αλεξάντρ Νόβακ, έκανε λόγο για ένα νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας. Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «με τις δύο σημερινές συναντήσεις μας, και ιδιαίτερα με εκείνη που είχαμε με τον υπουργό Ενέργειας κ. Νόβακ, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, την Ελλάδα και τη Ρωσία, αλλά και ένα νέο κεφάλαιο ευρύτερα στις ελληνορωσικές σχέσεις» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης. 

«Ξέρετε ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας έχει αποφασίσει να ακολουθήσει μια πολυδιάστατη και πολυεπίπεδη ενεργειακή πολιτική στις διεθνείς της σχέσεις. Και θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτήν την πολιτική διεθνών ενεργειακών σχέσεων, διότι πιστεύουμε ότι έτσι εξυπηρετούνται τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά και η σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή μας και η ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια σε όλη την Ευρώπη και φυσικά η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας. Αυτήν την πολιτική αναδείξαμε και με την παρουσία μας στη Ρωσία, και αυτό το νόημα είχε η επίσκεψή μας στη ρωσική πρωτεύουσα. Συνομολογήσαμε κατά τις συναντήσεις μας στη Ρωσία και ιδιαίτερα με τον υπουργό Ενέργειας ότι πρέπει να περάσουμε σε ένα νέο επίπεδο, σε ένα νέο στάδιο στις ενεργειακές μας συνεργασίες και τις ενεργειακές μας σχέσεις, και να τις καταστήσουμε πολύ πιο ουσιαστικές και σε όσο το δυνατόν περισσότερους θα έλεγα τομείς. Ανοίγουμε μία νέα σελίδα, ένα νέο κεφάλαιο, πιστεύουμε ότι αυτό το κεφάλαιο θα είναι σε όφελος του ελληνικού και ρωσικού λαού και μπορεί να διαμορφώσει νέα θετικά δεδομένα στην περιοχή μας και την Ευρώπη», πρόσθεσε.
Επίσης, ο κ. Λαφαζάνης θα βρεθεί και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, καθώς και με εκπροσώπους της Δούμας και με άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετέχει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης