«Αστακός» η Λευκωσία λόγω της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

«Αστακός» η Λευκωσία λόγω της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Δείπνο προς τιμήν του Μάριο Ντράγκι παραθέτει ο Νίκος Αναστασιάδης - Συλλαλητήριο την ίδια ώρα έξω από το Συνεδριακό Κέντρο

«Αστακός» η Λευκωσία λόγω της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Συνεδριάζει σήμερα στη Λευκωσία το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η κυπριακή πρωτεύουσα από χθες έχει μετατραπεί σε φρούριο. 

Η παρουσία του Μάριο Ντράγκι και 18 κεντρικών τραπεζιτών των χωρών της Ευρωζώνης, έχει αναγκάσει τη κυπριακή αστυνομία να λάβει αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, τα οποία ωστόσο είναι διακριτικά ώστε να μην δημιουργούν πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία της πόλης. 

Το ξενοδοχείο Hilton στο οποίο διαμένει από χθες το βράδυ ο κ. Ντάγκι έχει καταστεί απροσπέλαστο, ενώ και οι δρόμοι προς το συνεδριακό κέντρο που θα γίνει η συνεδρία ελέγχονται συνεχώς.

Το κύριο θέμα στην ατζέντα της συνεδρίας είναι ποσοτική χαλάρωση στις χώρες της Ευρωζώνης η οποία έχει ονομαστεί «Σχέδιο Ντράγκι» και προβλέπει αγορές κρατικών και μη ομολόγων, ύψους 1,1 τρισεκατομμυρίου ευρώ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, θα γίνονται αγορές ομολόγων ύψους 60 δισεκατομμυρίων ευρώ το μήνα. Η αγορά κρατικών και μη ομολόγων αναμένεται να αρχίσει αυτή την εβδομάδα. Κατά την συνεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναμένεται να ορισθεί η διάρκεια και το είδος των τίτλων που θα αγοράζει η κάθε κεντρική Τράπεζα.
Κλείσιμο

Ο κ. Ντράγκι θα έχει συνάντηση το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος στη συνέχεια θα παραθέσει δείπνο προς τιμή του. 

Κάποιοι εκ των πολιτικών αρχηγών έχουν αρνηθεί να παραστούν στο δείπνο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Eurogroup του Μαρτίου του 2013 που οδήγησε στο κούρεμα καταθέσεων.
 
Συλλαλητήριο
Το απόγευμα την ώρα που θα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, θα πραγματοποιηθεί έξω από το συνεδριακό κέντρο διαδήλωση κατά των μέτρων λιτότητας Στο συλλαλητήριο μετέχουν 18 οργανώσεις και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων από την Ελλάδα, την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης