Λαφαζάνης: Ακυρες οι πωλήσεις ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΕΛΠΕ

Λαφαζάνης: Ακυρες οι πωλήσεις ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΕΛΠΕ

Σταματάνε άμεσα οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης των υποδομών της χώρας - Ο νέος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δήλωσε ότι η κρίση που αντιμετωπίζουμε δεν είναι κρίση χρέους, άλλα το χρέος αξιοποιείται από τις δυνάμεις της Ευρώπης για να γκρεμίσουν τα πάντα στη χώρα

Λαφαζάνης: Ακυρες οι πωλήσεις ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΕΛΠΕ
Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Περιβάλλοντος από τον Γιάννη Μανιάτη στον νέο υπουργό Παναγιώτη Λαφαζανη, ο οποίος θα αναλάβει να χειριστεί κρίσιμα ζητήματα όπως τα υπό εξέλιξη έργα για κατασκευή των αγωγών φυσικού αερίου (όπως ο TAP), το θέμα της ΔΕΗ που βρισκόταν υπό ιδιωτικοποίηση (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΣΦΑ), άλλα και την απελευθέρωση της αγοράς λιανικής φυσικού αερίου, που αποτελεί μνημονιακή δέσμευση.

Παράλληλα, ο νέος υπουργός μένει να δούμε πώς θα εξετάσει εκ νέου τους διαγωνισμούς για την έρευνα και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου, όπου εκτιμάται ότι θα αποφέρουν στο ελληνικό δημόσιο περί τα 150 δισ. ευρώ σε 20-30 χρονιά.

Κλείσιμο


Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε: «Βλέπω στα πρόσωπα σας όχι υπαλλήλους αλλά συνεργάτες». Τόνισε με έμφαση ότι η κρίση που αντιμετωπίζουμε δεν είναι κρίση χρέους άλλα το χρέος αξιοποιείται από τις δυνάμεις της Ευρώπης για να γκρεμίσουν τα πάντα στη χώρα. Η κρίση είναι παραγωγική βάση και σε δομές, πρόσθεσε.

Ξεκαθάρισε ότι τέλος τα μνημόνια σε αυτή τη χώρα, με αυτή την κυβέρνηση, υπογράμμισε ότι θα ακυρωθούν οι νόμοι που δεσμεύονται από την τρόικα, σταδιακά.

Το πρώτο που θα κάνει το υπουργείο, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι η ακύρωση της διάσπασης και της πώλησης της ΔΕΗ, θα συνεχίσει με δημόσιο χαρακτήρα και θα αναβαθμιστεί. Επίσης, τόνισε ότι για τα ΕΛΠΕ που είναι στο ΤΑΙΠΕΔ θα ακυρωθεί η πώληση και θα επανέλθει στο δημόσιο.

Σχολίασε μάλιστα την ανακοίνωση για τη Ρωσία και τα περί κυρώσεων και υπεραμύνθηκε της ανακοίνωσης της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι "δεν θέλουμε να λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς να το γνωρίζουμε".

Ο κ. Μανιάτης κατά την τελετή ευχήθηκε στον κύριο Λαφαζάνη καλή επιτυχία, υπογράμμισε ότι είναι ένα χαρτοφυλάκιο με πολλαπλά αντικείμενα. Υπογράμμισε οτι γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και οτι ελπίζει να τα καταφέρει στο δύσκολο έργο του. Αναφέρθηκε δε και στα κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, το πρόγραμμα εξοικονόμησης κατοίκων, αλλά και για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στο φυσικό αέριο και τις επιδοτήσεις προς τους καταναλωτές. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης