Reuters: Η Ελλάδα βλέπει πρόοδο στις συνομιλίες

Reuters: Η Ελλάδα βλέπει πρόοδο στις συνομιλίες

Οι συνομιλίες στο Παρίσι αναμένεται να ολοκληρωθούν την Τετάρτη ή την Πέμπτη και οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα για να σφραγίσει μια τελική συμφωνία, εάν υπάρξει πρόοδος

Reuters: Η Ελλάδα βλέπει πρόοδο στις συνομιλίες
Οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας - τρόικας εστιάζονται στην κύρια διαφορά τους, δηλαδή το δημοσιονομικό κενό για το 2015 αλλά και στις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να μετακινηθούν για το 2015 και να συνδεθούν με την προληπτική γραμμή στήριξης, είπε στο Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα.

Όπως λέει το δημοσίευμα, η Ελλάδα πραγματοποιεί τετ α τετ με τους δανειστές στο Παρίσι, σηματοδοτώντας την πρόοδο για λύση στο αδιέξοδο  που θα μπορούσε να εκτροχιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης να αποχωρήσει από το πρόγραμμα στήριξης στο τέλος του έτους.

Οι δύο πλευρές ήταν σε διαμάχη για εβδομάδες σχετικά με την τελευταία αξιολόγηση για τον πρόγραμμα διάσωσης ύψους 240 δισ, ευρώ, εγείροντας αμφιβολίες ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την προθεσμία της 8ης Δεκεμβρίου.

Η συνάντηση έκπληξη στο Παρίσι πραγματοποιείται αφού η τρόικα δεν επέστρεψε στην Αθήνα, όπως αναμενόταν.

"Το ραντεβού στο Παρίσι σηματοδοτεί πρόοδο", δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του ελληνικής κυβέρνησης, «Είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για άρση του αδιεξόδου", πρόσθεσε.
Κλείσιμο

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Παρίσι ότι οι δύο πλευρές έχουν «κάνει πρόοδο» και ότι ο στόχος των συνομιλιών είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Οι συνομιλίες στο Παρίσι αναμένεται να ολοκληρωθούν την Τετάρτη ή την Πέμπτη και οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα για να σφραγίσει μια τελική συμφωνία, εάν υπάρξει πρόοδος.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης