Πώς ο Ντράγκι επηρεάζει ευρώ και μετοχές

Πώς ο Ντράγκι επηρεάζει ευρώ και μετοχές

Μπορούν οι διαβεβαιώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ περί στήριξης της οικονομίας της ευρωζώνης και αναζωογόνηση της αγοράς πιστώσεων να αποβούν ευεργετικές για τις ευρωπαϊκές μετοχές;

Πώς ο Ντράγκι επηρεάζει ευρώ και μετοχές
Ο Μάριο Ντράγκι με μία καθ' όλα αρχηγική εμφάνιση υποσχέθηκε ότι η ΕΚΤ θα πράξει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της Ευρωζώνης, να αναζωογονήσει την αγορά πιστώσεων και να προσφέρει, με αυτόν τον τρόπο, ώθηση σε επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και κατανάλωση.

Μπορούν άραγε αυτές οι διαβεβαιώσεις να αποβούν ευεργετικές για τις ευρωπαϊκές μετοχές; Οι αναλυτές εμφανίζονται διχασμένοι στις απαντήσεις τους στο παραπάνω ερώτημα. Κάποιοι θεωρούν ότι οι δηλώσεις Ντράγκι και κυρίως η απτή απόδειξη ότι δεν πρόκειται μόνο για γενναιόδωρες λεκτικές παρεμβάσεις, μπορούν να οδηγήσουν υψηλότερα τις ευρωπαϊκές μετοχές και να προσφέρουν αρκετά καλές αποδόσεις σε όσους τις επιλέξουν.

“Η εκτίμησή μου είναι ότι κατά τη διάρκεια του α' τριμήνου του 2015 η σύσταση για τις ευρωπαϊκές αγορές θα είναι “αγορά”, υποστηρίζει ο Manish Singh, επικεφαλής επενδύσεων της Crossbridge Capital.

Στον αντίποδα η δήλωση του Ντράγκι ότι η ΕΚΤ είναι πρόθυμη να αυξήσει κατά 1 τρισ. ευρώ τον ισολογισμό της θα αποτελέσει παράγοντα αρκετά ισχυρών πιέσεων για το ευρώ. Μία πορεία, όμως, που σαφώς ευνοεί αρκετές οικονομίες της Ευρωζώνης και κυρίως αυτές που στηρίζονται στο εξαγωγικό μοντέλο, όπως η Γερμανία. Φθηνό ευρώ σημαίνει αύξηση εξαγωγών και ως εκ τούτου στήριξη και για εταιρείες οι οποίες αντλούν το μεγαλύτερο μέρος κερδών και εσόδων από τις αγορές εκτός της ζώνης του ευρώ.

Υπέρ της πτώσης του ευρώ στοιχηματίζει και ο Paul Mackel της HSBC, υποστηρίζοντας ότι το νόμισμα μπορεί να φθάσει έως τα 1,20 δολάρια και ότι σίγουρα βρίσκεται στη “ζώνη του sell”.
Κλείσιμο

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης