Μ. Βρετανία: Επιβράδυνση της ανάπτυξης το γ’ τρίμηνο

Μ. Βρετανία: Επιβράδυνση της ανάπτυξης το γ’ τρίμηνο

Ειδικότερα, η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,7% το γ’ τρίμηνο έναντι ανάπτυξης 0,9% το δεύτερο τρίμηνο, ή σε ετήσια βάση κατέγραψε ανάπτυξη 2,8%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, ONS

Μ. Βρετανία: Επιβράδυνση της ανάπτυξης το γ’ τρίμηνο
Επιβράδυνση εμφάνισε η βρετανική οικονομία το γ’ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, μια επιπλέον ένδειξη πως η παγκόσμια ανάκαμψη μπορεί να χάνει την δυναμική της. 

Ειδικότερα, η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,7% το γ’ τρίμηνο έναντι ανάπτυξης 0,9% το δεύτερο τρίμηνο, ή σε ετήσια βάση κατέγραψε ανάπτυξη 2,8%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, ONS. 

Σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο το βρετανικό ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά 3% την εξεταζόμενη περίοδο έναντι ανάπτυξης 3,2% το β’ τρίμηνο. 

Αξιωματούχοι της Τράπεζας της Αγγλίας και πολλοί οικονομολόγοι ανέμεναν επιβράδυνση της έκτης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, δεδομένης της πρόσφατης απότομης ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας μετά από πολλά χρόνια χαμηλής ή και μηδενικής ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης