Τρόικα-Χαρδούβελης: Το πρώτο τανγκό στο Παρίσι

Τρόικα-Χαρδούβελης: Το πρώτο τανγκό στο Παρίσι

«Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, δεν κάναμε διακοπές τον Αύγουστο» δήλωσε ο υπ. Οικονομικών προσερχόμενος στη συνάντηση  - Εδώ και τώρα μείωση φόρου πετρελαίου και περισσότερες δόσεις ζητά ο Γκίκας - Εντός των στόχων ο προϋπολογισμός στο 7μηνο - Οι δανειστές αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού

Τρόικα-Χαρδούβελης: Το πρώτο τανγκό στο Παρίσι
Να επιβάλει ευθύς εξαρχής την δική της ατζέντα, θα προσπαθήσει η ελληνική διαπραγματευτική αποστολή υπό τον Γκίκα Χαρδούβελη, στην πρώτη συνάντηση που ξεκίνησε στις έξι ώρα Ελλάδος (5 τοπική ώρα) με τους επικεφαλής της Τρόικα στα γραφεία της μόνιμης ελληνικής αντιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ, στο Παρίσι.

Εισερχόμενος στη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε «πολύ αισιόδοξος» επαναλαμβάνοντας ότι πρωταρχικός στόχος είναι η αύξηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας. «Θέλουμε να τους δείξουμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο τόσο σε δημοσιονομικό όσο και σε διαρθρωτικό επίπεδο» συμπλήρωσε προσθέτοντας ότι «δεν πήγαμε διακοπές, δουλέψαμε πολύ τον Αύγουστο και γι' αυτό είμαστε μπροστά στο πρόγραμμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες,  το " μενού" με το οποίο ετοιμάζεται να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η ομάδα Χαρδούβελη περιλαμβάνει για αρχή δύο κυρίως πιάτα:
- άμεση μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετέλαιο θέρμανσης, με δεδομένο ότι το μέτρο της εξίσωσης είχε ως αποτέλεσμα να προκύψει υστέρηση εσόδων από τον ΕΦΚ κατά περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ
- δραστική αύξηση του αριθμού των δόσεων αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ελληνική πλευρά εμφανίζεται έτοιμη να αντικρούσει και τα επικριτικά βέλη από πλευράς των δανειστών για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην είσπραξη των φόρων εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας, με βασικό επιχείρημα ότι τα φορολογικά έσοδα του επταμήνου παραμένουν εντός στόχων του προϋπολογισμού.
Κλείσιμο

Η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων κατά την πρώτη ημέρα των επαφών του κυρίου Χαρδούβελη με την Τρόικα. Σήμερα θα παραδοθεί στην Τρόικα και το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για τις φοροαπαλλαγές του 2015. Μάλιστα ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης κομίζει και τον πλήρες σχέδιο των επικείμενων μειώσεων και απαλλαγών φόρου, το οποίο εκπόνησε και αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, χωρίς όμως στην παρούσα φάση να θέλει η ελληνική πλευρά να μπει σε περαιτέρω συζητήσεις και να ανοίξει περισσότερο τα χαρτιά της απέναντι στην Τρόικα.

Όπως αναφέρουν πηγές από την ελληνική αντιπροσωπεία, παρουσιάστηκαν τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του επταμήνου και είμαστε απόλυτα εντός των στόχων.
Από την ελληνική πλευρά τέθηκε καθαρά στο τραπέζι η ανάγκη αναγνώρισης των θυσιών του ελλληνικού λαού και των επιτυχιών που επιτεύχθηκαν κυριώς χάρη σε αυτές.
Η πλευρά των δανειστών αποδέχτηκαν και αναγνώρισαν τόσο τις θυσίες, όσο και την πρόοδο στην ελληνική οικονομία.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης