Κρουαζιέρα​: 200.000 περισσότεροι επιβάτες από φέτος αναμένονται το 2015

Κρουαζιέρα​: 200.000 περισσότεροι επιβάτες από φέτος αναμένονται το 2015

Επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον κλάδο προβλέπουν αύξηση των επιβατών κατά 15% για το επόμενο έτος - Για φέτος αναμένονται 2,1 εκατομμύρια επιβάτες από τα κρουαζιερόπλοια που καταπλέουν στην Ελλάδα

Κρουαζιέρα​: 200.000 περισσότεροι επιβάτες από φέτος αναμένονται το 2015
Την εκτίμηση ότι η ελληνική κρουαζιέρα θα σημειώσει αύξηση κατά 15% σε αριθμό επιβατών  το 2015 κάνουν οι έλληνες επιχειρηματίες που ζουν από τον κλάδο και δραστηριοποιούνται σε  παράκτιους και νησιωτικούς προορισμούς που επιλέγουν οι εταιρείες κρουαζιέρας.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα, στελέχη του κλάδου, περιμένουν   περίπου 200.000 περισσότερους επιβάτες κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους να αυξηθεί σε 2,3 εκατ. επιβάτες, έναντι των 2,1 εκατομμυρίων   που αναμένονται φέτος. Το 2014  ο αριθμός προβλέπεται να παραμείνει αμετάβλητος έναντι του 2013, καθώς οι περισσότερες εταιρείες κρουαζιέρας έχουν επικεντρώσει τα φετινά τους δρομολόγια προς τις ΗΠΑ και άλλους παραδοσιακούς προορισμούς και λιγότερο προς την Ευρώπη και τη Μεσόγειο, κυρίως λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας που επικράτησε στη Γηραιά Ήπειρο κατά το 2013.

Την οπτική γωνία των επιχειρηματιών και τις θέσεις τους ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη πίτα από την κρουαζιέρα οι τοπικές κοινωνίες και οικονομίες  αποτυπώνει ο Γιώργος Μπενέτος πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και πρόεδρος  του  INSULEUR-Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων της ΕΕ- ενός  ευρωπαϊκού θεσμού που  παρεμβαίνει στην Ε.Ε. πετυχαίνοντας την εφαρμογή πολιτικών για τα νησιά.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης